Milloren la seguretat de la senda dels Cinc Germans amb ajuda del Ministeri

La regidoria de Camins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la realització d’obres de millora de la seguretat del ramal 8 de la senda dels Cinc Germans, una via de titularitat municipal situada al disseminat. Es tracta d’una de les 7 actuacions que estan duent-se a terme amb una subvenció de 160.000 euros obtinguda del Ministeri de Política Territorial del Govern d’Espanya per tal de continuar reparant els camins afectats per la DANA de setembre de 2019, unes inversions sufragades al 50% entre el consistori i el Ministeri, que se sumen a les executades a altres 25 camins del terme amb una inversió acumulada que ja supera el milió d’euros.

El regidor de Camins Rurals, Manuel Cuesta, explicava que “es tracta d’una de les actuacions menors que teníem pendents d’executar dels múltiples desperfectes que vam tenir derivades de la DANA de setembre de 2019 al terme. Primer vam actuar als camins principals i als que havien quedat intransitables, i després hem anat actuant en altres zones per millorant la seguretat i comoditat de les persones usuàries. Ara, amb aquesta ajuda que vam demanar i obtenir del Ministeri, estem executant actuacions sense tanta gravetat, però que no per això han d’estar obviades”, explicava.

La intervenció al ramal 8 de la senda dels Cinc Germans, pressupostada en 23.389 euros, consisteix bàsicament en la restauració del paviment asfàltic i la recuperació de la cuneta que condueix les aigües de pluja al barranc mitjançant una canalització de formigó. La resta d’intervencions que s’estan executant aquests dies amb ajuda del Ministeri inclou espais com el ramal 3 del camí de la Font Santa; camí de la Ponceta; camí Vell de Biar; camí de Mossén Conca; camí de la Farola i camí d’accés al Pont de l’Abellar.