fbpx

El polèmic jutge del cas ‘La Manada’ va exercir a Ontinyent

La sentència per als acusats del cas conegut com ‘La Manada’, de nou anys de presó per abús sexual i absolució per agressió sexual, ha indignat a bona part de la ciutadania, que el dijous eixia al carrer per a manifestar la seua disconformitat i Ontinyent es va sumar a la protesta.

Però en aquest assumpte hi ha una dada anecdòtica en relació amb la capital de la Vall d’Albaida sobre el jutge dissident de la sentència, que demanava l’absolució dels acusats: Ricardo González va exercir en el jutjat d’Ontinyent durant dos anys 1987 i 1988.  Aquest madrileny, nascut en 1960, va ingressar en la carrera judicial en 1986, per la qual cosa s’obria pas en aquesta professió en el jutjat ontinyentí. Després va passar per diferents destinacions i actualment exerceix la seua labor en l’Audiència Provincial de Navarra des de fa 17 anys.

Si la sentència de 9 anys de presó ja resulta “indignant” per a bona part de la societat civil, més ho resulta que un jutge volguera absoldre als agressors, segons es respirava el dijous en la plaça Major de la ciutat. Ontinyentins i ontinyentines es congregaven per a manifestar la seua disconformitat: “És una vergonya que en el segle XXI la societat estiga patint reaccions ràncies del patriarcat. Confiem que la pressió social almenys faça reflexionar sobre aquesta decisió tan tèbia”, declarava una de les manifestants.