El PP d’Aielo de Malferit proposa nomenar al cantant ‘Nino Bravo’ fill predilecte de la localitat

“Retre homenatge com cal a la figura de Nino Bravo” és l’objectiu principal de la proposta del grup municipal del PP d’Aielo de Malferit en registrar una moció per declarar Nino Bravo fill predilecte de la localitat. En paraules de la portaveu popular, Luci Bataller, “pensem que Nino Bravo mereix un reconeixement al llibre d’honors i distincions del poble on va nàixer un 3 d’agost de 1944. Per això, davant el seu aniversari, hem registrat una moció amb el fi d’iniciar l’expedient protocol·lari”.
Com diu Luci Bataller “estem segurs que la proposta tindrà el suport de tots els partits polítics del poble i serà acceptada pels ciutadans, perquè és una manera especial de retre homenatge a un fill del poble del qual moltes generacions estem molt orgullosos. A més, també és una bona manera d’agrair, encara que siga a títol pòstum, tot el que la figura de Nino Bravo ha representat i representa per al poble d’Aielo. Ara serà la seua família qui ho reba. És important ser agraïts i també pensem que no hi ha res més bonic que distingir als que ho mereixem i, sens dubte, Luis Manuel Ferri LLopis, Nino Bravo, mereix aquesta distinció”, afirma Luci Bataller.
A Aielo de Malferit Nino Bravo mantenia una relació especial amb la seua gent i viu part de la seua família i amics. Ací -explica la portaveu del PP d’Aielo de Malferit-, “parlar de Luís Manuel Ferri Llopis ha estat alguna cosa més que parlar d’un gran artista. La frase ‘soc del poble de Nino Bravo’ ens ha acompanyat des de principis dels anys setanta i ens ha enorgullit plenament a l’hora de referenciar la nostra localitat per tot arreu, sempre lligada al nom de la persona i del gran cantant que hem sentit tan nostre amb grans mèrits i èxits que tots sabem i valorem moltíssim”.
Aielo de Malferit, al cinquantenari de la seua desaparició, li ret homenatge amb una programació d’actes extensa i d’alt nivell, com el previst aquest mateix dijous 3 al pati del Grup Nou. També amb un Museu que, “volem i devem potenciar al màxim. Tot i això, considerem que també és cert que el nostre artista més internacional mereix el reconeixement més complet del poble que el va veure nàixer”.
Per això, des del Grup Municipal del PP ja es va realitzar un prec al final de la legislatura passada perquè es considerara la proposta d’incloure una meritòria distinció al llibre d’Honor i Distincions d’aquesta localitat, prec realitzat verbalment en sessió plenària per l’anterior portaveu del PP, Susana Bataller Vidal, i que ara presentem per registre d’entrada a les portes del seu aniversari, el 3 d’agost, perquè puga fer-se efectiva aquest any 2023″.
Ens agradaria, explica la portaveu del PP d’Aielo, que l’expedient “s’inicie amb la celeritat més gran possible i que bans de la finalització d’aquest any 2023, celebrem un acte protocol·lari per fer entrega, a títol pòstum, d’aquesta gran distinció i honor a la seua família”.
El cantant més internacional de la Comunitat Valenciana i també, naturalment, una de les veus eternes d’Espanya va perdre la vida en accident ocorregut a Villarubio, Cuenca, el 16 d’abril de 1973. Aquest any, 2023 ha estat declarat l’Any Nino Bravo per part de la Generalitat Valenciana i també aprovada la declaració fill adoptiu per part de l’Ajuntament de la capital, València. Ara és el moment de retre homenatge al seu poble amb aquesta declaració de fill predilecte.