La campana de Sant Esteve necessita una espenta final

Els impulsors de la campaña popular per a arreplegar diners i sufragar la nova campana de l’ermita de Sant Esteve d’Ontinyent fan una crida a la ciutadania per tal de fer un últim esforç i arribar als 5.000 euros que costa aquest bronze.

Des de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve van llançar una campanya en GoFundMe per tal de fer una nova campana i es poden fer aportacions econòmiques, a partir de 5 euros. Després d’una arrancada amb molta acollida per part de la ciutadania, ara s’encara la recta final, amb més de 3.200 euros arreplegats, tot i que falta una espenta final.

Pots col·laborar punxant ací.

Cal recordar que a començaments de juny es va furtar de l’ermita una campana, fosa pels artesans d’Atzeneta d’Albaida Juan Bautista Roses, el 1945. Té un pes de 45 kg i mesura 37 centímetres d’altura i un diàmetre de 40 cm.

En la part superior de la mateixa conté una inscripció amb el nom Sant Esteve i, en la part inferior, la data Ontinyent 1945. La campana es completa amb la inscripció dels fonedors, una inscripció de la Mare de Déu i un Sant Josep.

La campana va ser restaurada en 2006, i col·locada al campanar durant la romeria d’aquell any.