Albaida es queda sense aigua potable per l’accident d’un camió de fem

Un camió de fem ha bolcat sobre el sostre d’un dipòsit d’aigua a Albaida i aquest accident ha provocat que es procedirà al tall d’aigua de la xarxa potable en el municipi durant unes hores.

Segons indica l’alcalde d’Albaida, Alejandro Quilis, “a hores d’ara s’ha restablert el servei d’aigua en la població, però tan sols per a ús domèstic i d’higiene personal, perquè no es pot beure ni cuinar amb ella”.

El motiu no és altre que el tractament de l’aigua de la xarxa municipal “amb un producte especial, per tal de garantir la salut pública i evitar qualsevol filtració que es puga produir durant 24 hores”, afegeix.

Prèviament,  s’havia aïllat el dipòsit afectat per l’accident, ja que pel sostre de la instal·lació trencat pel colp del camió, havia caigut fem orgànic a l’aigua. “S’ha fet un bypass i s’ha connectat amb un altre dipòsit per a donar servei a la població”, apunta l’alcalde i afegeix: “el camió ja s’ha retirat”.

La previsió de l’Ajuntament d’Albaida és que “demà pel migdia puga estar restablert el servei i l’aigua siga ja apta per a ingerir-la”.