El PP d’Ontinyent presenta una moció perquè el jutjat de Violència de Gènere es quede a la ciutat

El grup municipal del PP ha presentat al ple de març una moció en defensa del jutjat de Violència de Gènere de la ciutat d’Ontinyent. En paraules de la portaveu popular l’ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor, “és important el suport de tots els grups municipals per tal de fer pressió, a més de les gestions a realitzar, per tal de no perdre els serveis que s’ofereixen al Jutjat número tres d’Ontinyent, de Violència de Gènere, la qual cosa comportaria un greu pas enrere”.

Com han explicat des del grup municipal del Partit Popular, a finals del mes de febrer de 2022 la conselleria de Justícia anunciava la proposta per a l’agrupació i especialització de jutjats de Violència sobre la Dona. La proposta, aprovada el 26 de gener per la comissió mixta integrada per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ CV) i la Conselleria de Justícia, “perjudica clarament a Ontinyent per incidir en el desmantellament del Jutjat de Violència de Gènere a Ontinyent proposant el seu trasllat a Xàtiva l’any 2024″, comenta Mercedes Pastor.

La portaveu popular declara que “des del grup municipal del Partit Popular considerem necessari que l’Ajuntament d’Ontinyent demane una rectificació a la Conselleria de Justícia“. Al que afegeix: “La previsió de constituir l’any 2024 un jutjat exclusiu de Xàtiva, al qual es derivarien els casos del jutjat d’Ontinyent, ens privarà dels seus serveis a hores d’ara fonamentals, afegint el problema dels desplaçaments en moments extremadament complicats, difícils i perillosos en molts casos afectats per violència de gènere”.