El PP d’Ontinyent proposa crear un mercat gastronòmic en l’Escorxador

El Partit Popular d’Ontinyent planteja importants millores en l’oci i la cultura de la ciutat, amb nous espais que puguen concentrar una agenda “que hui no existeix, que no és prou planificada i que no té l’aire de millorar si Jorge Rodríguez continua en l’alcaldia, perquè temps suficient han tingut i no ho han aprofitat”, en paraules del candidat popular a l’alcaldia, Rafa Soriano. Una gran part de la població adulta està demandant noves accions per al seu oci i cultura i que no supose un desplaçament cap a altres poblacions. És per això que el PP proposa l’habilitació del conegut com “Escorxador”, al costat del riu, com un mercat gastronòmic com els ja existents en altres ciutats com el Mercat de la Impremta o el mercat de San Miguel a València ciutat. Seria el lloc perfecte per al desenvolupament d’esdeveniments gastronòmics o degustacions en col·laboració amb els hostalers d’Ontinyent, a més de poder acollir actes culturals. Serviria per al desenvolupament de campanyes per a promocionar els productes típics d’Ontinyent (vi, embotits, pa, etc.). En aquesta línia també és un eix prioritari per al PP la potenciació de les fires d’artesania, aprofitant el marc de la Vila o el Poble Nou i la inclusió d’Ontinyent en la “Mostra de vins dels Alforins”, com a mostra de la nostra riquesa gastronòmica.
Pròxim, a més, al solar de Tortosa i Delgado, configurant-se com una zona de cultura. Per a això és necessari dotar aquest últim de lavabos, d’un local per a cuina i magatzem amb càmeres de seguretat i racons il·luminats, de manera que els prepòsters i hostalers de la població puguen organitzar aquests actes sense grans desplaçaments.
El PP també veu necessària la creació d’un escenari fix en la Glorieta per a la realització de concerts i actes variats. Alhora, aquest espai podria ser usat durant el dia com a centre d’entreteniment per als majors, biblioteca, jocs o ball. La formació que capitaneja Rafa Soriano també proposa la potenciació d’esdeveniments amb “food truck” en la Glorieta especialment en els actes més lúdics però sense oblidar els caps de setmana, ja que permetria dotar a aquest espai de la població de la seua esplendor d’antany. Amb tot, l’activació d’accions que permeten fer de la Glorieta un parc d’integració.
A més, també consideren vital el desenvolupament de les zones verdes per a activitats socials on la població puga fer pícnics, descansar sobre la gespa, etc.