El PP presenta una moció per a declarar Ontinyent “ciutat lliure de taxes turístiques”

El PP d’Ontinyent ha presentat una moció al Ple perquè l’Ajuntament “demane la retirada immediata” de la Proposició de Llei Valenciana de mesures fiscals, que pretén implantar una ‘taxa turística’ en la Comunitat Valenciana. Segons expliquen des de la formació política aquesta taxa “serà totalment desfavorable per al turisme a la comunitat”.

En paraules de la portaveu Popular a Ontinyent, Mercedes Pastor, “amb aquesta Proposició de Llei el que volen fer des del Botànic és crear un impost, la taxa turística, per a penalitzar a tot aquell que faça turisme a la nostra comunitat, tant als que vinguen de fora com als mateixos valencians”. Al que segueix: “I pel que fa a ciutats com la nostra, el que necessitem són ajudes al turisme d’interior i no aquest tipus d’idees amb un únic fi: cobrar i recaptar més al mateix temps que espanta els possibles visitants”.

La moció dels populars demana també instar a tots els grups polítics amb representació en les Corts Valencianes a signar un pacte autonòmic “per a protegir el sector turístic”, en el qual “es comprometen a no imposar aquesta càrrega impositiva”, anuncien. A més a més, indiquen que “s’inste al Consell a consensuar amb el sector turístic un pla urgent amb mesures per a recuperar i impulsar al sector, així com la Convocatòria urgent del Consell de Turisme perquè s’aborde tota la problemàtica suscitada davant la proposta d’implantació de la taxa turística”.