Col·lecta pera costejar el soterrar del xiquet búlgar mort en accident

La comunitat búlgara d’Ontinyent s’ha mobilitzat per ajudar a la família d’Ivo, el xiquet de 13 anys que ahir va perdre la vida després de precipitar-se en una fàbrica abandonada. Amb autorització dels familiars s’ha iniciat una col·lecta que està portant-se avant en l’establiment Mini Market Casa Bulgaria al carrer Furs, 18-baix d’Ontinyent. Però, també, les recollides de diners s’han estés fins a establiments comercials similars a Xàtiva i Canals des d’on també s’està col·laborant en aquesta iniciativa solidària. També des del col·legi búlgar de Xàtiva i des del consulat de Bulgària a València s’estan fent gestions per a recolzar la iniciativa.

“No sols està aportant gent de Bulgària sino també de Romania o d’ací d’Ontinyent”, explica la dependenta de l’establiment on està centralitzada l’arreplegada d’aportacions econòmiques. Els funerals per Ivo tindran lloc demà dijous a les instal·lacions del Tanatori d’Ontinyent. L’acomiadament es portarà a terme des de les 9 del matí fins les 18 hores de la vesprada. Després el xiquet serà soterrat al cementeri municipal. Els costos seran sufragats amb els donatius econòmics que estan arribant. L’Ajuntament i la Funerària Gramage també s’han sumat a les ajudes.

La família d’Ibo, amb més de deu anys a Ontinyent, té necessitats econòmiques i no pot fer front a la despesa.

El xiquet va morir el dilluns quan va caure des de dalt d’una teulada a l’antiga fàbrica d’Industrias Reunidas Jordà, a la zona del Tabalet on, sembla ser, estava jugant. N’hi ha una investigació en marxa per determinar les causes exactes en què es va produir aquesta lamentable mort.