Gonzalo Català, l’alcalde de Pinet, com a president en funcions de la Mancomunitat, ha de desencallar la situació en la qual s’ha quedat estancada aquesta institució.
Després de la crisi política deslligada en les últimes setmanes amb la moció de censura d’Albaida i la destitució d’Alejandro Quilis, li ha tocat solucionar aquest gran problema. “Estem treballant perquè la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida puga prestar els màxims serveis als ciutadans de la comarca, sobretot als municipis que tant els necessiten”.
Per això, pel que fa al futur d’aquesta institució comarcal, declara que “en aquests moments tots els partits estem treballant per a trobar una solució. Puc assegurar que hi ha negociacions en marxa. Ens estem reunint els diferents partits, estem parlant i estem intentant veure quina és l’eixida. Durant la setmana vinent se celebraran diferents reunions per a desencallar la situació”.
Per a Gonzalo Català, la solució passa per a remetre’s al programa “que teníem per a gestionar el futur de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Plantegem un organigrama de treball per a evitar que continue succeint el que ha passat en els últims anys, en què la Mancomunitat ha estat fora de contingut i sense gestió en l’àmbit polític. En el Partit Popular de la comarca enteníem que havia de produir-se un canvi per a donar-li una major i millor gestió a la institució”.
Pel que fa als blocs de forces, la situació ha canviat després de la moció de censura d’Albaida. PP i Ens Uneix sí que sumen una majoria per a decantar la balança. En aquest sentit, el president en funcions afirma que “és cert que existeix un bloc, aritmèticament, més consolidat, però a nosaltres ens agradaria que la gestió de la Mancomunitat aglutinara a tots els partits a través del consens i del pacte. Volem que tots els partits tinguen conselleries amb àrees de gestió per igual, però amb un més per al PP perquè som el partit més votat”.
Una de les premisses que ja es dona per fet és que la presidència correspondrà al PP: “És lògic que el PP tinga la presidència de la Mancomunitat, perquè som el partit més votat a la comarca. Estem en negociacions per a arribar a un acord”.
Per tal de “desencallar” la situació que s’ha creat en aquesta administració, “com a president en funcions convocaré un ple per a decidir qui és el nou president de la Mancomunitat. Però això es farà el mes de febrer perquè primer s’ha de resoldre el canvi a Albaida, s’han de nomenar els nous consellers d’Albaida. Després ja estarà tot clar”.
A més a més, des de fa unes setmanes Gonzalo Català és el nou coordinador del Partit Popular a la comarca de la Vall d’Albaida, a suggeriment de Vicent Mompó.
Per al de Pinet, aquest càrrec suposa “una il·lusió perquè el president provincial del partit i de la Diputació m’ha donat la confiança per a treballar a la comarca i, a més, m’incorpora a la seua executiva provincial”.
En aquest sentit els seus principals objectius són “tindre una comarca més unida, que el partit estiga fort i que aspire a tot en 2027. Ara mateix ens trobem en una situació d’equilibri. Estem creixent a la comarca però volem tindre més gent jove. Crec que, en part, la gent jove ha perdut eixa connexió de treballar pels seus veïns i pels seus pobles i això és una cosa que hem de recuperar. Fer que s’involucre la gent jove serà un dels nostres reptes, que vinguen per a treballar pel benestar dels seus veïns i de la seua comarca. Volem reactivar la implicació de la gent jove en el partit sense descurar el treball dels veterans. Ací cabem tots”.
La imatge que el PP vol donar a la Vall d’Albaida és aquella que “es corresponga amb el que som, gent treballadora de poble, que sentim els problemes pròxims. No representem la política ‘pija’ sinó la del carrer, la de la gent treballadora, que sent les necessitats dels veïns perquè som gent d’anar a treballar al secà, a posar rajoles o a gaudir amb els amics, com la majoria dels nostres conveïns”.
Quant a les referències dels populars en la comarca, Gonzalo Català explica que “tenim alcaldies i alcaldes de referència com són els casos de Ramón Vidal a l’Olleria o de Yovana Herrero. Però, a part d’aquestes poblacions més grans, cal destacar també el paper d’alcaldes i alcaldesses, i dels seus equips de regidors, en poblacions xicotetes com Ismael Sanvíctor, a Alfarrasí, o Yolanda Úbeda, a Benissuera, per citar alguns exemples. Crec que és molt destacable el treball en tots aquests municipis perquè s’està recuperant la idea de tornar a marcar el pas”.
Quan se li pregunta sobre Rafa Soriano i el cas d’Ontinyent, el de Pinet afirma: “Rafa Soriano s’ha involucrat molt per Ontinyent i està treballant perquè la ciutat siga un referent com a capital de comarca. Ell és un gran treballador i això dona garanties”.