El Pregó de Festes dóna inici a la Setmana Gran de Moros i Cristians

Ontinyent ja està en festes. La celebració aquest matí de la Santa Missa en Santa Anna i el posterior Esmorzar de la Llàgrima han donat inici a un diumenge que culminarà aquesta nit amb la presentació de càrrecs i el Pregó de les Festes, amb el qual oficialment la ciutat començarà la seua Setmana Gran.

La jornada es posava en marxa a les 9:00 hores a l’Ermita de Santa Anna, on se celebrava la tradicional missa en sufragi pels festers difunts. A continuació, els assistents es traslladaven fins a la seu de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia per celebrar l’Esmorzar de la Llàgrima. A més de retre homenatge a tots els festers que han desaparegut a l’últim any, la Societat de Festers ha repartit  mencions honorífiques  amb les quals han reconegut el paper i el treball pels Moros i Cristians de diversos festers, així com les medalles acreditatives als Primers Trons i les respectives insígnies als Capitans, Banderers i Ambaixadors.

Però el plat fort d’aquest diumenge serà aquesta nit. A les 23:00 hores, als peus del Castell de Festes a la plaça Major, donarà inici l’acte de presentació dels càrrecs. Una vegada finalitzat serà el torn del Pregó de les Festes de la mà de Santiago Sanchis, periodista i director de El Periòdic d’Ontinyent.  Des de la Societat de Festers expliquen que el periodista local porta més de 20 anys realitzant la crònica de cada edició festiva, a més de posar en marxa l’Extra de Moros i Cristians de El Periòdic d’Ontinyent, El Periòdic de l’Entrada o diferents col·leccionables com “Ontinyent: Memòria Gràfica de les Festes” o “Els Cartells de la Festa”.

D’altra banda, el Pregó de les Festes serà el primer dels actes que es podran seguir en directe a través del nostre Facebook i en el canal de Youtube: Gent de les Comarques.  A més del Pregó de Festes,  es podrà seguir l’Entrada de Bandes el dijous, el Contrabando  el dissabte i les Ambaixades el dilluns.