El pressupost destina 350.000 euros per a associacions culturals i esportives

L’Ajuntament d’Ontinyent consolidarà en 2024 el seu suport a les associacions culturals i esportives locals amb 350.000 euros en subvencions. És un dels aspectes més destacats del repàs que feien aquest dimarts en roda de premsa els regidors Àlex Borrell, Àngels Muñoz i Ferran Gandia de les principals partides pressupostàries de les àrees de Cultura, Joventut, Fira, Festes, Educació i Esports.

Àlex Borrell destacava que són més de 155.000 els diners que es destinen per a potenciar l’activitat de les entitats culturals, veïnals i festives de la ciutat. A aquesta quantitat, en l’àrea de Cultura, s’ha de sumar tot un seguit de partides “perquè Ontinyent puga continuar tenint una programació cultural estable i de qualitat”, com ara 90.000 euros en activitats de ponència de Cultura, els 45.000 d’assistència tècnica, els 10.000 per als Gegants i Cabets, 20.000 per a música tradicional (3.000 euros més que el pressupost anterior), o les diferents partides de manteniment i inversió per a conservar les instal·lacions municipals, entre d’altres.

Respecte de la Regidoria de Joventut se continuarà apostant per la dinamització de l’Espai Jove que presta el seu servei de dimarts a dissabte durant tot l’any i que compta amb dues persones tècniques en animació sociocultural i que junt amb la tècnica de joventut continuaran treballant per a dur a terme activitats i projectes d’interés juvenil i desenvolupar polítiques de joventut conforme a l’establert al I Pla de joventut d’Ontinyent. En eixa línia, Borrell remarcava la partida de 15.000 euros d’activitats de ponència de Joventut, la subvenció de 18.000 euros per a foment del lloguer jove o l’augment en 1.000 euros el conveni amb el Consell Local de la Joventut fins als 21.000. Per altra banda, es continuarà treballant la Memòria Democràtica amb una partida inicial de 3.000 euros per activitats de ponència en aquesta matèria, anunciant també la pròxima convocatòria de la comissió de Memòria Democràtica.

La regidora de Fira, Festes i Tradicions, Àngels Muñoz, destacava per la seua part l’aposta per mantenir iniciatives d’èxit com el Festival de Circ i Teatre, Ontinyent Medieval, Ontinyent en Concert o la Fira de novembre. En aquest últim punt feia al·lusió a la bona acollida rebuda pel Concurs de Coca de Fira, que es va posar en marxa amb ajuda de la Diputació de València, i que es fomentarà en una segona convocatòria per al pròxim mes de novembre. Muñoz mostrava el suport municipal a les associacions i entitats locals vinculades a les festes i tradicions “amb les que continuarem treballant per impulsar l’activitat a la ciutat”. Igualment, feia referència al treball que continuarà fent-se des de les diferents àrees municipals per aconseguir ajudes i subvencions d’altres institucions públiques com la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

Finalment, intervenia el regidor d’Esports i Educació, Ferran Gandia, qui explicava que en subvencions directes als clubs esportius d’Ontinyent i les escoles esportives, l’Ajuntament destinarà en 2024 al voltant de 191.000 euros, una xifra que es dispararia fins als 300.000 si es comptabilitza les ajudes indirectes als clubs en aspectes com equipaments. Gandia feia especial referència als convenis especials amb l’Ontinyent 1931 CF, el Club Esport Base Ontinyent i l’Ontinyent Club de Bàsquet, a banda de les aportacions particulars per a l’organització de diferents proves habituals i d’èxit esportiu que se celebren any darrere any a la ciutat, com el Duatló Ciutat d’Ontinyent, el Cros de Sant rafel o la Pujada a S. Esteve. D’altra banda, el regidor confirmava la continuïtat dels 175 abonaments gratuïts de la piscina coberta per a gent aturada i majors de 60 anys per al primer quadrimestre de l’any, i el suport a les activitats d’oci juvenil a la piscina coberta i d’activitats educatives a les instal·lacions esportives municipals.

Pel que fa a la regidora d’Educació, Ferran Gandia posava en relleu el manteniment de la dotació a les principals partides com Activitats de Ponència, Ontinyent Ciutat Educadora, Setmana pedagògica o Escola de famílies, i feia especial al·lusió a l’impuls dels estudis universitària amb 80.000 euros d’aportació a la UNED i 110.000 al Campus Universitari i el Màster en Psicologia Sanitària de la Universitat de València. El regidor destacava l’èxit en la demanda als estudis del Campus, “amb 3300 alumnes que van quedar en llista d’espera per a cursar algun Grau aquest curs al nostre Campus. Això indica que les coses estan fent-se molt bé des de fa anys, i que l’impacte de la Universitat a la nostra ciutat no sols va “in crescendo”, sinó que ha d’anar a més”. Per a l’alumnat ontinyentí que decidisca formar-se fora de la ciutat, es mantindrà una partida de 16.000 euros per a ajudes al transport universitari.