El primer camió de material humanitari ja està camí de València

El primer camió amb material humanitari per a Ucraïna ha eixit aquest matí de la Sala Gomis direcció la Fira de València, punt neurològic que ha establert la Generalitat Valenciana per a centralitzar les donacions i fer-les arribar a les víctimes de la guerra.

Centenars de caixes que acumulen tot tipus de material humanitari — roba d’hivern i menjar perible — s’ha organitzat en 24 palets per a facilitar la logística del seu repartiment, que arribaran hui en un primer camió a València. El segon s’espera que isca aquesta vesprada des del mateix punt, també amb 24 palets, però aquesta vegada amb medicaments i material d’higiene.

Sayo Gandia, regidora de l’Ajuntament d’Ontinyent: “És molt emocionant, després del que hem viscut aquests dies, poder traure el primer camió d’ajuda per a Ucraïna. M’haguera agradat compartir-ho amb les persones voluntàries que han estat organitzant els palets perquè hui fóra possible l’eixida, però  no ha pogut ser perquè els ha coincidit en horari laboral. Des d’ací mostrar l’agraïment a José Antonio Nadal, que és qui ha coordinat els palets perquè hui el camió poguera vindre a carregar”.

La massiva resposta de la ciutadania d’Ontinyent i poblacions de la comarca ha desbordat totes les previsions i ha obligat a paralitzar les donacions fins a un altre avís. Des del dissabte, una trentena de voluntaris ha treballat sense parar per a reordenar tot els productes i articles recollits, i que ara gràcia a la seva labor, ha pogut ser enviat cap a València.