Ontinyent rep 134.000 euros per atendre persones en risc d’exclusió social

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut 133.928,56 euros per al programa municipal d’inserció sociolaboral: “Itinerari Viu”. La inversió procedeix  del Fons Social Europeu i de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive. Des de la seua posada en marxa en 2017, el programa ha atés a més de 300 persones en risc d’exclusió social. Entre elles, víctimes de violencia de gènere, persones amb addicions, persones amb diversitat funcional, persones recluses amb mesures judicials o persones migrants, entre altres. A través d’un equip de treball format per personal de diferentes disciplines com ara la psicología, el treball social, la pedagogía o l’educació social, es treballa un programa d’Itineraris “d’insercció individualitzats” per lliutar contra la pobresa i la discrimació.

La regidora d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, ha destacat la importancia d’aquesta subvenció perquè servirá “per a pal·liar les conseqüències que la Covid-19 ha tingut sobre aquest sector de la població”. Per altra banda, la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, ha afegit que “en tots aquests anys s’ha empoderat a les persones ensenyant mètodes i eines per poder dur a terme una entrevista de treball, saber crear un currículum i donar a conéixer les diferents plataformes de treball existents en l’àmbit municipal, autonòmic i estatal”. Des de que va implantar ‘Itinerari Viu’ s’han organitzat tot tipus de cursos enfocats a introduir a les persones ateses al mercat laboral: d’alfabetització digital, de cuina i d’hostaleria, de monitor i monitora de menjador o cursos per a reposar supermercats, entre altres.

Com a novetat desde el consistori s’ha informat que a partir de l’any que ve aquesta inversión deixarà d’obtenir-se per “concurrència competitiva” i será l’administració autonómica a través del departament de Serveis Socials qui subvencionarà de forma directa aquestes accions.