El projecte de Glorieta elimina els macrojocs previstos

La zona de jocs infantils en la Glorieta es renovarà, però serà molt més modesta que la que s’incloïa en la primera proposta del consistori ontinyentí i que va votar l’alumnat de 1r a 4t de la ciutat en el seu moment, pressupostada en prop de mig milió d’euros.

Ara, tota la remodelació costarà prop de 200.000 euros, per la qual cosa aquesta àrea de jocs queda totalment descartada, encara que sí que es renovaran els gronxadors que existeixen en l’actualitat.

El mes de novembre el consistori ja anunciava que es descartava una renovació en profunditat d’aquest parc emblemàtic de la ciutat, que anava a suposar quasi un milió d’euros, després d’una assemblea veïnal. L’alternativa era la que té tota l’aparença en cas que es duga a terme: ampliació i millora de la vegetació i instal·lació de nous jocs infantils, que en tot cas seran compatibles amb un futur projecte de reforma integral. La proposta que es tractarà en la Comissió de Patrimoni inclou treballs previs de demolicions i desmuntat de mobiliari urbà i jocs infantils, així com de la instal·lació d’enllumenat. Posteriorment es condicionarà el terreny i es delimitaran les diferents àrees. Les instal·lacions que es realitzaran són les d’enllumenat i reg automàtic. Tot això es completarà amb jocs infantils de Robinia i amb una proposta de jardineria que pretén “augmentar la riquesa del jardí” i la creació de tres zones amb prada de cespitosa.

“S’ha demorat massa”
Des de Compromís per Ontinyent han criticat al govern local per la gestió realitzada en aquest espai verd i d’oci. “Més enllà dels canvis produïts en el projecte de la Glorieta al llarg del temps, una actuació més senzilla com aquesta podria haver-se executat ja”, declarava Nico Calabuig, portaveu del grup municipal. A més, tant ell com l’edil Paloma Alberola, coincidien que “és negatiu que les xiquetes i els xiquets que van participar amb il·lusió en el procés de triar el macrojoc que preferien, es queden sense ells. Ens preocupa que aquesta inacció perjudique l’esperit de participació i foment de valors de democràtics que suposava inicialment la proposta”.