La nova Beneficència es construirà front a les Carmelites

Des de fa anys el projecte estava en ment del Patronat que regeix la Fundació Nuestra Señora de los Dolores, que inclou l’Hospital de la Beneficència. Més que un desig era una necessitat per a que la residència de majors puguera tindre viabilitat i s’adaptara a la nova normativa que regula les instal·lacions geriàtriques. Hui s’ha presentat al saló d’actes de la institució la Nova Beneficència, un projecte que contempla la construcció d’un nou edifici que s’ubicarà en terrenys situats entre els carrers Rafael Juan Vidal i Monges Carmelites, justament front al convent d’aquesta ordre.

El projecte està valorat en 8,5 milions d’euros i proposa un edifici de nova planta que permetrà passar de les 40 places actuals a superar el centenar. A més s’obrirà la possibilitat de concertar places.

Amb 45 habitacions dolbes i 10 individuals, el nou edifici es planteja des de la perspectiva d’una arquitectura que té en compter a les persones usuàries i disposa d’espais de convivència, visibilitat i llum amb l’exterior i recinte ajardinat.

El despatx d’arquitectura d’Alacant Crystal Zoo s’encarregarà del disseny i direcció d’una obra que s’ha tramitat a través de la consultora Grup SC. El finançament (fins al 75% del projecte) l’assumeix Caixa Popular.