El projecte del nou centre de dia d’Alzheimer es trasllada al costat de l’IES Jaume I

Aquest és el solar que tècnicament és el més idoni per al nou centre de dia d’alzheimer.

Que Ontinyent tinga un nou centre de dia d’alzheimer és una de les demandes prioritàries per a l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer d’Ontinyent (AFAO), ja que les infraestructures de les quals disposen tenen totes les places cobertes i existeix molta demanda.

El barri escollit per al seu creixement és Sant Josep, el més poblat de la ciutat. Perquè siga una realitat calen tres parts: l’associació assumeix la redacció del projecte; l’Ajuntament d’Ontinyent cedirà els terrenys i la Conselleria és la que ha de pagar la construcció, equipament i dotació de personal. “Nosaltres volem que en el moment isca una subvenció de la Conselleria o es plantege la possibilitat de fer el nou centre de dia per a les malaltes i els malalts d’alzheimer, el projecte no siga un entrebanc. Per aquest motiu el vam preparar perquè estiguera a punt”, explica el president d’AFAO, Vicent Pérez.

La primera ubicació plantejada va ser el pàrquing que hi ha al costat del col·legi Martínez Valls i van encomanar a un arquitecte la redacció de l’avantprojecte. En una reunió amb l’Ajuntament d’Ontinyent, se’ls va comunicar que “el solar on es troba el pipican, en el recinte firal, era el més adient, de tots els que estaven disponibles, perquè aquesta classe de centres tenen uns requisits de seguretat i accessibilitat”, afegeix Vicent Pérez.

El canvi ha fet que des d’AFAO s’encomanara una adaptació del projecte al nou espai suggerit, fet que va tindre un sobrecost, que “va ajudar a cobrir el consistori”, afirma. Per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, el regidor de Territori, Joan Sanchis explica que “des del consistori donem suport a AFAO per a cedir els terrenys idonis per al centre de dia. Ara faltarà que la Conselleria es faça avant fent aquesta infraestructura”.