El sector del tèxtil pujarà un 4,5% els seus salaris en tres anys

La negociació d’un conveni col·lectiu sempre comporta discrepàncies i diferents punts de vista, i en moltes ocasions també tensions. La incertesa que va provocar l’aturada de l’activitat pel confinament i la necessitat de la reconversió de moltes de les empreses del sector tèxtil, ha provocat que la negociació del Conveni del Sector Tèxtil i Confecció s’haja allargat més de l’esperat. Finalment, la passada setmana, una representació empresarial de les patronals, entre les quals es troba ATEVAL, i els sindicats CCOO i UGT aconseguien un preacord respecte al conveni col·lectiu d’un sector que conforma el motor més important per a l’economia d’Ontinyent.

A priori el punt més destacable d’aquest preacord és el que fa referència als sous de les treballadores i treballadors del sector. Així es contempla un increment salarial gradual en els pròxims tres anys, que és la vigència que tindrà aquest pacte.

L’1 de juliol el preacord haurà d’estar ja signat i ser un compromís ferm, ja que aquesta és la data determinada a partir de la qual s’aplicarà la primera d’aquestes pujades salarials. En concret serà del 0,5%. La millora en els sous continuarà els pròxims dos anys, amb una pujada del 2% per a l’exercici de 2022 i una altra, també del 2%, per a 2023. El que suposarà un total d’un 4,5% més en tres anys.

Igualment, es contempla una clàusula de garantia que assegura fins al 0,5% de creixement de la inflació per damunt dels augments acordats per a cadascun dels tres exercicis, aplicables des de la data d’entrada en vigor dels corresponents increments.