El sector hoteler de la comarca agafa força i frega el 100% d’ocupació

Bones notícies per al sector hoteler. Si a l’abril l’únic hotel de la ciutat, el Kazar, ja afirmava haver tingut la millor Setmana Santa en anys, referent a ocupació, sembla que l’estiu no està anant tampoc malament, almenys no tant com el passat estiu. I aquesta situació no sols es produeix a Ontinyent sinó que es dóna també en altres hotels de localitats pròximes.
En el cas de l’Hotel Kazar el passat estiu s’aconseguia una ocupació d’entre el 35 i el 40%. Aquest mes de juliol s’ha superat el 60% i a encara més d’una setmana d’acabar agost, ja frega el 55%. Unes dades notablement millors a les de l’última temporada estival i que són encara més positius si ens centrem únicament en el cap de setmana, quan l’hotel ontinyentí sí que aconsegueix el 100% d’ocupació. Una cosa semblant ocorre en dos dels hotels de Bocairent, l’Agora i l’Estació. L’ocupació aquest estiu està al voltant del 80%, tenint una major demanda d’allotjaments el mes d’agost. Això sí, el perfil del turista ha canviat. “Ens reserven per a estades més llargues que abans i passen més temps en les instal·lacions de l’hotel”, encara que en un d’aquests allotjaments matisen que no és únicament per la Covid-19, sinó “per una falta d’oferta gastronòmica a Bocairent”. No és el cas de la Pensió Mariola, a Agres, els qui afirmen que el passat estiu els va beneficiar més el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i que els hostes s’estan quedant en estades més curtes de dos o tres dies.
Una altra de les característiques que s’estan produint en alguns d’aquests allotjaments són les demandes d’última hora. La situació sanitària ha provocat un clima d’incertesa que ha fet que molta gent no haja programat les seues vacances fins a últim moment. Bé siga esperant a veure la situació epidemiològica del moment, bé siga per por d’una possible quarantena que puga provocar una cancel·lació d’últim moment.
Així i tot, les dades avalen una millora que permet ser optimistes referent a la recuperació, i perquè al final viatjar amb responsabilitat és viatjar segur.