El Suprem dictamina a favor del tancament de La Serratella

El Tribunal Suprem ha donat “la raó a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit” en la seua decisió de “tancar el saló d’esdeveniments La Serratella per operar sense llicència d’activitat ajustada a la llei”, segons han explicat en un comunicat des del Partit Popular de la província de València. “El tancament va esdevenir com a conseqüència d’una denúncia d’un veí que va ser atesa en totes les instàncies per la justícia”, manifesten.

Posant en antecedents, des del PP expliquen que La Serratella “va iniciar la seua activitat en l’any 2000 amb una llicència concebuda per l’aleshores alcalde d’Aielo, Francesc Martí, malgrat que la construcció s’havia concedit per a un immoble de 6 habitatges. La denúncia posterior d’un veí de la localitat va dur a fer que els tribunals en dues instàncies, en l’any 2007 i en el 2009, declararen il·legal l’activitat de La Serratella”.

Amb l’actual alcalde d’Aielo, el popular José Luis Juan Pinter, “l’ajuntament va decidir tancar el saló per continuar endavant amb la seua activitat i, ja que els seus propietaris no atenien a raons”. El tall del subministrament “d’aigua i llum en l’any 2010 va portar al cessament de l’activitat”. Els propietaris del saló van recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i en l’any 2012 “els jutges va tornar a donar la raó a la decisió municipal, per entendre que La Serratella treballava amb una llicència d’activitat contrària a les normes judicials”.

La batalla judicial va continuar amb els propietaris que van aplegar a reclamar “més de 2 milions d’euros d’indemnització davant els tribunals per no poder obrir el seu negoci. Finalment, el Tribunal Suprem ha dictaminat a favor de l’actuació de l’Ajuntament en entendre que qui comet una activitat il·legal no pot beneficiar-se d’aquesta”, expliquen les mateixes fonts. La justícia també ha obligat a “derrocar part de la construcció i dóna suport a l’ajuntament en la seua decisió de no concedir una nova llicència al saló en les mateixes condicions que van anul·lar els tribunals”.

L’alcalde d’Aielo, José Luis Juan, ha explicat que “una vegada la justícia ha dictaminat ja podem dir que hem defensat els diners de tots els veïns”.