El teatre Echegaray obri el teló de la cultura segura

Les obres de la programació cultural del tercer trimestre de l’any ompliran l’escenari del teatre Echegaray i esperen tindre al públic als seus peus. El teatre obrirà el teló aquest diumenge 12 amb El rock’nroll també és cosa de xiquets… i de pares, un espectacle familiar. Aquest encetarà la caixa d’obres que estarà oberta fins desembre i que barrejarà la música, la dansa i el teatre. L’oferta variada està dirigida a públic de totes les edats no només per la temàtica dels espectacles, sinó també pels preus assequibles. “Des de la regidoria, pensem que la cultura, com l’educació, és una inversió. Per això, pretenem oferir espectacles que podrien trobar-se a València, però amb un preu més econòmic”, confessa Alejandro Borrell, regidor de Cultura.

“La intenció és donar una programació de qualitat i aconseguir que la gent acudisca al teatre de manera assidua”, assegura Alejandro Borrell. Companyies consolidades en l’àmbit estatal com Atalaya, amb la funció El rey Lear, visitaran l’Echegaray el 26 de setembre, així com tornarà a vindre l’orquestra de l’Empordà amb la presentació del seu nou espectacle Desconcerto. També acudirà la companyia Yllana, amb Gag Movie i Maestrissimo. Aquestes obres es combinaran amb altres per a públic més menut, com les d’Amic Frankie, Cremallera o Les 7 diferències.

La música també ocupa una gran part de la programació. De fet, l’espectacle d’aquest diumenge conta, i canta, els inicis del rock and roll i la seua evolució. Un convidat especial serà Pep Gimeno ‘Botifarra’, amb el seu espectacle De banda a banda del Mediterrani, i, encara que d’altra manera, també estarà present Camilo Sesto, a través d’un tribut a la seua persona. Borrell destaca el Réquiem de Mozart, del dia 19 de setembre, que forma part del programa promogut per la Diputació de València ‘Temps d’abraçar’, al qual s’ha adherit Ontinyent. En aquesta ocasió, acudiran els músics junt amb un ballet de la companyia Valencia Dancing Forward.

“És una programació potent, diversa i que, combinada amb la de la resta d’associacions culturals, donarà vida al teatre durant totes les setmanes perquè la gent torne a vindre i gaudisca de la cultura en Ontinyent, que s’ha de convertir en pol d’atracció de la Vall d’Albaida”, subratlla Borrell. A banda de la programació de dins del teatre Echegaray, també hi haurà altres activitats com un concert de saxo el 26 de setembre a Sant Rafael.

Actualment, compten amb un aforament del 75%, segons les mesures establertes per la Generalitat. El regidor de Cultura recorda que tots els esdeveniments se celebraran complint amb les mesures sanitàries.