El Telecogresca i el Festiuet confirmen la tornada d’Auxili als escenaris

Foto: Pablo Alvariño

Diga-li, diga-li que has vist els Auxili,/han tornat al poble/per cantar un nou deliri/ Dos anys de silenci suportant/este suplici/Creix amb el desgel/ la fam d’un nou inici/ Amb les ganes del principi/.

Amb aquests versos Auxili ha anunciat que torna als escenaris. Tota una declaració d’intencions per a un públic que esperava amb alé l’arribada d’aquesta notícia. I és que la banda que ha vist créixer Ontinyent tornarà a sonar dos anys després que s’acomiadara dels escenaris. A l’esquena ja acumulen 3 discs, 6 gires consecutives i més de 250 concerts, un projecte musical que va nàixer l’any 2005 i que creixerà a partir de la setmana que ve amb la publicació d’un nou tema: ‘Diga-li!’. Una cançó produïda per Joan Marc Pérez (Tresors, 2018) i registrada als estudis WZ de Borriol que “parla de la necessitat de tornar a fer música, de pujar als escenaris, de les ganes de prendre noves activitats”, explica Esteve Tortosa (vocalista). “És una cançó que la volem dedicar a les nostres seguidores i seguidors, però sobretot és una cançó per a nosaltres, per a la gent del grup”.

El nou senzill vindrà acompanyat d’un videoclip que veurà la llum el pròxim dimecres 15 de desembre. Un cant al retrobament de la banda amb el seu públic. La peça audiovisual ha estat dirigida per Omar Hachemi i produïda per Adrià Llin (baixista), mentre que el muntatge ha estat a càrrec de Marc Mayor. “En el videoclip el que hem intentat és representar la descongelació una mica d’aquests dos anys, eixa tornada a la vida”, comenta Esteve. És per això que a les imatges apareixen diferents neveres que ens evoquen a una atmosfera freda que molt prompte tornarà a ser càlida. I és que el caliu dels concerts d’Auxili està molt a la vora. Fins al moment la banda ja ha confirmat dues dates de concerts: Telecogresca (2 d’abril, Barcelona) i Festiuet (9 d’abril, Cubelles). Una tornada molt esperada per a una banda que va fer el salt a la popularitat amb el seu ‘Dolç Atac’ (2015) i des de llavors la seua música ha sonat per tot arreu. “Per a mi és recuperar la meua manera d’entendre la vida, que és la música, els concerts, els escenaris… I com que em faltava un trosset de tot açò aquests dos últims anys”, conclou Esteve.