Torna el X Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent amb un espectacle d’acrobàcia i funambulisme

El Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent torna a la ciutat el pròxim 18 de desembre a les 17:00 hores. Un espectacle d’acrobàcia i funambulisme a 10 metres d’altura i sense xarxa obrirà la desena edició del festival. Es tracta de “Volatineros”, una funció de la companyia aragonesa Nostraxladamus, guanyadora del premi al millor espectacle de circ aragonés de 2019. A causa de les característiques i requisits de l’espectacle encara no es pot confirmar el lloc on es posarà en escena, estan barallant-se com a possibles ubicacions el recinte firal o el pàrquing de l’antiga Paduana.

Amb una durada de 45 minuts, “Volatineros” comptarà amb la participació de dos funambulistes, dos acròbates i 3 músics, al voltant d’una infraestructura formada per 40 metres de cable a 10 metres d’alçada, amb un trapezi i un màstil xinés. La coordinadora del festival, Sayo Gandia, destacava “l’espectacularitat” de la funció inaugural, “una representació molt visual i atractiva, que combina a més a més diferents disciplines de circ i que de segur agradarà a la gent gran i menuda que ens acompanye eixe dia”, assenyalava.

A la trajectòria de “Volatineros” s’inclouen més de 1000 representacions dels seus espectacles, 4 expedicions amb Pallassos Sense Fronteres, premis als festivals de Tafalla (Navarra) i Circada (Sevilla), així com l’organització de diferents trobades de malabaristes, entre altres.