El Teler presenta preconcurs de creditors per a “salvar la seua continuïtat”

Els efectes de la crisi econòmica que se superposen a la sanitària aconsegueixen quasi tots els sectors, i el de les grans superfícies i centres comercials no és una excepció.

El centre comercial i d’oci El Teler ha presentat, en un jutjat mercantil de Múrcia, un preconcurs de creditors. En la pràctica es tracta d’una mesura de protecció amb la qual es pretén reestructurar els seus deutes i renegociar acords amb proveïdors i creditors. La mesura, a més, tapa qualsevol intent de presentar un concurs necessari per part dels creditors, alguna cosa que faria perdre als gestors del centre el control sobre l’administració.
Segons la nova llei concursal (el Reial decret legislatiu 1/2020 de 5 de maig aprovava el text refós), la direcció del centre comercial disposa ara de tres mesos “per a obtenir adhesions a una proposta anticipada de conveni o per a aconseguir un acord de refinançament”, segons s’indica en l’articulat de la llei.

Des de la gerència es posa èmfasi en el fet que “en tot cas es tracta d’un pla de reestructuració per a salvar la continuïtat del centre comercial, de les pimes i els operadors que treballen actualment en el seu interior”.