El trasllat de l’escorxador pendent d’estudi

A més dels habitatges del carrer Canterería, un altre dels espais que sofreixen les crescudes del riu Clariano al seu pas per Ontinyent és l’escorxador municipal, al número 199. En aquest cas, la concessió d’aquest espai a l’empresa adjudicatària del servei finalitzarà dins de set anys, segons expliquen des del consistori.

Una vegada s’acabe el contracte, l’ajuntament estudiarà la seua ubicació i si és pertinent traslladar l’activitat a una altra ubicació. Aquest trasllat no només solucionaria els problemes ocasionats per les inundacions, sinó també altres qüestions derivades de la seua proximitat al nucli urbà, com són les fortes olors que causen molèsties al veïnat més pròxim.

 

ACORD PER ADQUIRIR 35 DELS 40 HABITATGES

La conversió de part del carrer Cantereria en un parc inundable és un fet indiscutible. L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat que ja han arribat a un acord per adquirir 35 dels 40 habitatges que cal enderrocar, per a evitar situacions com les ocorregudes el passat mes de setembre, quan les fortes pluges van causar el desbordament del riu Clariano i van posar en perill als residents d’aquesta zona.

Ara, el consistori continua realitzant les gestions per concloure aquesta adquisició i arribar un acord amb els propietaris de les cinc cases restants. Segons fonts municipals es continua negociant i si encara no s’ha arribat a una resolució, és per qüestions econòmiques, ja que el valor que els tècnics donen a aquests immobles és limitat.

Totes les persones residents en aquests 40 habitatges rebran ajuda municipal per reubicar-se i “que ningú es quede descobert”. En aquest sentit, ja han sigut diversos els veïns que han abandonat els seus domicilis a la Cantereria. Entre aquests, el consistori ha facilitat una nova residència a 6 famílies, que han sigut allotjades en espais municipals i en una casa propietat de Càritas.

Aquestes ubicacions són temporals, mentre que es tramita un conveni entre CriteriaCaixa i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), pel qual el consistori disposarà d’un mínim de 27 habitatges, que podria augmentar fins als 31, per donar- los un ús social. Les sis famílies, i qualsevol resident de la Cantereria que es vaja a quedar sense casa, tindrà prioritat a l’hora d’ocupar algun d’aquests domicilis. Serà la mateixa Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl la que gestionarà les sol·licituds, sent el procediment de concessió el mateix que el del parc públic d’habitatge