20 anys d’Orquestra Simfònica a la ciutat

Si alguna cosa té de particular l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent (OSCO) és el seu perfil pedagògic i formatiu. La simbiosi entre els seus components i els solistes i directors de reconeixement nacional i internacional que amb ella col·laboren, fan d’aquest, en paraules dels seus promotors, “un projecte únic a tot l’estat espanyol”.

El passat dijous, el Teatre Echegaray acollia la presentació d’una nova temporada d’aquesta formació musical que compleix 20 anys des del seu naixement, sota el nom d’Orquestra Simfònica Atrivm. Enguany hi haurà novetats, la primera d’elles és que es passa de quatre a cinc concerts, ampliant l’oferta cultural, però s’elimina la segona sessió. Així, l’Orquestra Simfònica interpretarà cada concert únicament una vegada, que serà sempre dissabte a les 19.30 hores.

Lluís Muñoz, de l’escola de música Ad Libitum agraïa tot el suport i col·laboració tant de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, empreses privades i públic, per fer possible que aquest projecte “del qual estem enamorats” complisca 20 anys, “en un camí que no ha sigut fàcil” i que té com a objectiu formar als músics de la ciutat i la comarca, a la vegada que s’apropa la música d’alt nivell a la ciutadania.

El primer concert, ‘Ibèria a ritme de dansa’, serà el pròxim 14 de març i comptarà com a convidat a Sergio Alapont, “un dels millors directors d’òpera actual, i que va començar la seua trajectòria a Ontinyent”, explicava Saül Gòmez, director titular. El 5 de maig serà el torn de ‘Pep Botifarra & Pau Cháfer Simfònic’, un concert amb un estil molt diferent que unirà la música popular amb l’orquestra. La tercera cita serà el 18 de juliol amb ‘La veu de la trompeta’, que comptarà amb l’actuació del solista Luis González, un dels trompetistes més destacats en l’actualitat, i la soprano Francesca Calero. En octubre, el dia 24, la formació actuarà junt amb el director Xavier Gagnepain, vell conegut, i amb Jacobo Christensen, violinista, que va ser considerat, en el seu dia, per la crítica com “més que un xiquet prodigi”. Finalment, el 12 de desembre, la temporada conclourà amb ‘The world of musicals’, un concert amb un programa dedicat a les obres dels grans musicals i que estarà dirigit pel director Enric Parreño. Els abonaments es posaran a la venda el dilluns 17 només per al públic que ja ha sigut abonat en temporades anteriors. A partir del dia 19 seran accessibles per a tothom. L’abonament jove continuarà també aquest any.

 

COVENI. 4.000 EUROS MÉS

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, declarava que “per a Ontinyent és un privilegi i un luxe comptar amb una orquestra com aquesta”, i anunciava que continuant amb el suport que el consistori dóna a aquest projecte s’ha augmentat la dotació municipal de 6.000 a 10.000 euros.

Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que sense aquesta orquestra “molts dels músics d’ací no tindrien l’ocasió de compartir escenari amb grans músics” i convidava a la ciutadania a aprofitar i valorar aquesta oferta d’alta qualitat sense haver de viatjar a València o altra gran ciutat.