L’atur repunta a l’alça després de la campanya nadalenca en 34 persones

El mes de desembre, la campanya nadalenca suposa la contractació de més personal per a poder fer front a una època de l’any on l’economia es mou més.

Concretament l’atur va baixar de novembre a desembre en 39 persones, però aquesta realitat era tan sols una cosa efímera, ja que tancat el primer mes de l’any, la tendència va canviar i les llistes de l’atur van passar a engrossir en 34 persones les estadístiques del mes de gener. Encara així existeix una diferència de cinc persones menys en l’atur, si es comparen les dades de gener amb novembre.

La xifra total de persones desocupades en l’oficina Labora d’Ontinyent és de 2.717 aturats, el mes de gener. L’atur femení continua liderant les estadístiques, ja que representa el 64% del total, amb 1.744 dones sense treball. El 36% restant correspon a homes, que estan per davall del miler, amb 973 inscrits. Aquestes xifres suposen un augment de l’atur al gener respecte al mes anterior de 34 persones, després de la campanya de nadal, encara que la xifra total està per davall del mes de novembre, en cinc persones, ja que l’onzé mes de 2019 comptava amb 2.722 aturats. D’aquesta manera, gener compleix amb la tendència general de ser un mes amb augment d’atur en tot l’Estat.

En el còmput de la comarca de la Vall d’Albaida, la desocupació també ha pujat, després del mes de desembre. Han passat dels 5.494 aturats de desembre als 5.580 al gener: 84 persones més registrades en l’oficina de Labora. Succeeix el mateix que a Ontinyent: si es compara amb novembre, mes en el qual la xifra de censats era de 5.650, gener s’ha quedat per davall, concretament amb 70 persones desocupades menys.