El Periòdic d’Ontinyent creix un 10,5% en vendes en 2019

La crisi econòmica que es va iniciar en 2008 i el canvi d’hàbits i consum de la premsa continuen notant-se en el sector. En 2019 totes les estadístiques publicades fins el moment a Espanya indiquen una pèrdua constant dels ingressos directes per venda d’exemplars de periòdics, tal i com ve acumulant-se en els darrers anys. Una dada per a la reflexió l’aporta l’Estudi General de Mitjans: en l’última dècada els dos diaris més influents a Espanya, El País i El Mundo, s’han deixat pel camí la meitat de lectors en paper. Quasi 6,5 milions d’espanyols han abandonat el consum de premsa impressa.

Com a contrapunt, la premsa comarcal continua mantenint la seua base sòlida i fidel de lectors. Un exemple és El Periòdic d’Ontinyent que, en 2019, ha aconseguit excel·lents registres pel que respecta a la venda d’exemplars. El nostre rotatiu ha tancat l’últim exercici amb un increment notable en el nombre de periòdics venuts.
Així les coses l’augment de periòdics setmanals de la nostra capçalera s’ha situat en l’últim any en un 10,5%.

A l’hora de tancar la passada  edició, la comunitat digital de seguidors de El Periòdic d’Ontinyent a través de la xarxa més important, és a dir la seua pàgina de Facebook, arribava a un total de 19.938 persones. I contiuava pujant. És a dir, a només 62 altes més per trencar la barrera dels 20.000 seguidors i continuar refermant-se com la comunitat digital més important d’un mitjà de comunicació a les nostres comarques. Des de la direcció del mitjà s’estima que aquesta fita d’assolir la xifra redona dels 20.000 seguidors es produirà, previsiblement, les pròximes setmanes. Cal assenyalar que el nombre de gent que segueix el nostre mitjà a través de les xarxes socials és més que el doble que els seus immediats perseguidors: TV Digital Ontinyet i En Ontinyent. La immediatesa i la interactuació dels membres de la comunitat són valorats com els factors determinants per la consolidació i el suport que té la pàgina Facebook del nostre periòdic.

INCREMENT SUBSCRIPTORS

Això és el que ha passat als punts de venda directa del nostre rotatiu al llarg de 2019, però també cal assenyalar que la mateixa tònica s’ha repetit en quant a les subscripcions anuals. En aquest cas l’increment experimentat en 2019 respecte a l’any anterior ha esta molt més significatiu, arribant a un 31% més.  La bona acollida entre els lectors també té la seua trasllació a la nostra versió online, ja que en l’últim any les subscripcions digitals pugen un 18%.

CAMI DEL 25 ANIVERSARI AMB CANVIS

El 2 de desembre de 1995 eixia al carrer el primer número de El Periòdic d’Ontinyent. Vint-i-cinc anys i més de 1.280 edicions després, el nostre rotatiu s’ha convertit en una referència informativa a la comarca de la Vall d’Albaida. Precisament a finals de 2020, el rotatiu més editat i longeu a la història d’Ontinyent complirà el seu primer quart de segle d’existència. L’any de les bodes d’argent s’aprofitarà per realitzar alguns canvis per tal de millorar la unitat de negoci i els productes informatius i comercials que gestiona l’empresa que edita El Periòdic d’Ontinyent.
Així les coses, ja es planifiquen modificacions per perfeccionar la maquetació i el disseny del rotatiu així com els seus continguts. Però, també s’estan materialitzant innovacion en la seua divisió digital que comprén tant la versió web del periòdic com les xarxes socials adherides. La implementació de noves seccions és ja una prova d’aquestos canvis.