L’Utiye projecta ‘El bosque animado’ per homenatjar al director José Luis Cuerda

El Cine Club Utiye vol retre un homenatge pòstum a José Luis Cuerda i aquest dissabte, 15 de febrer, en una sessió única a les 20 hores, es projectarà la pel·lícula El bosque animado en els cines d’El Teler.

El director albaceteny va visitar Ontinyent de la mà de l’Utiye l’any 2000, per tal de presentar la seua pel·lícula La lengua de las mariposas.

En aquesta ocasió el Cine Club ha rescatat un dels films més aplaudits per la crítica i el públic, El bosque animado, que va obtindre cinc premis Goya l’any 1987: Millor pel·lícula; Millor actor, Alfredo Landa; Millor guió a Rafael Azcona, per l’adaptació de la novel·la de Wenceslao Fernández Flórez; Millor música, José Nieto i a Millor disseny de vestuari.

Una ocasió única de veure en la pantalla gran un treball premiat, amb un repartiment de luxe del cinema espanyol, entre els quals es troba el ja nomenat Alfredo Landa, i un altre dels convidats de l’Utiye, el primer homenatjat de la Mostra de Cinema d’Ontinyent: Luis Ciges. Completen el quadro actoral Tito Valverde, Miguel Rellán, Fernando Rey, Alejandra Grepi, Manuel Alexandre, Encarna Paso, Amparo Baró, Alicia Hermida, María Isbert, Paca Gabaldón, Antonio Gamero, Alicia Agut, Alicia Sánchez i Marisa Porcel.

Tots ells donen vida a dos mons: un humil i un altre dels rics. El tren que voreja els camins del bosc, que porta i torna passatgers, és l’únic nexe que els uneix i els desuneix. Un exercici de lirisme i naturalisme, en clau fantàstica i de bon humor.