Els salons de joc a Ontinyent no complirien la futura normativa

Per a tindre un coneixement dels establiments de joc que estan en funcionament en la ciutat i la distància que existeix respecte dels centres d’ensenyament, el director general de Tributs i Joc, l’ontinyentí Rafael Beneyto, ha realitzat un càlcul aproximat.

A Ontinyent hi ha quatre salons de joc -tres en funcionament i un pendent d’obertura- i un bingo. L’anàlisi conclou que “tots els establiments de joc d’Ontinyent es troben a una distància entre 200 i 500 metres d’un col·legi públic”.

Per posar un exemple, “hi ha un establiment que està tan sols a 200 metres d’un centre escolar i a 550 metres d’un centre de salut”. Unes dades orientatives que susciten l’interés en un moment on està tramitant-se la nova Llei del Joc en Les Corts Valencianes i existeix una esmena que estableix una distància mínima entre un establiment de joc i un centre d’ensenyament, de salut o esportiu de 850 metres. En el cas d’Ontinyent, capdels locals actuals compliria la futura norma.

Cada local té una llicència per un termini de 10 anys de funcionament i la llei no pot aplicar-se amb efecte retroactiu, per tant, en entrar en vigor la nova norma no afectaria els establiments de joc ja establerts, fins que no esgoten el seu temps d’autorització. “Quan li vença pot traslladar-se allà on complisca la llei”, apunta Beneyto.
Per a les noves sol·licituds d’obertura de salons de joc o bingos existeix una moratòria de quatre anys, mentre es configura un mapa d’aquest tipus d’establiments.