El tribunal del Cas Alqueria deixa fins al dilluns la decisió sobre si Jorge Rodríguez declararà l’últim

Fins al dilluns 26 de setembre no se sabrà si la Secció Primera de l’Audiència de València, que jutja el Cas Alqueria, accepta la petició d’algunes de les defenses, entre elles la de Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, de declarar al final del judici, després de tots els testimonis.

La pràctica habitual és que els acusats òbriguen el torn de declaracions i, segons aquesta pràctica establerta, Jorge Rodríguez hauria de declarar el primer, dilluns 26 de setembre, seguit de la resta d’acusats. Després arribaria el torn de testimonis i perits.

Algunes de les defenses han al·legat “indefensió” en el procés d’instrucció dels seus clients en aquest cas, que considera la contractació d’alts càrrecs de l’empresa pública Divalterra presumptament irregulars. Per aquest motiu han demanat al tribunal que els acusats tanquen el torn de testimonis, Jorge Rodríguez l’últim, “per a un millor esclariment dels fets”.

A més a més, dilluns la Sala comunicarà a les parts la seua decisió sobre altres qüestions prèvies plantejades. La resta, seran comunicades en la sentència que dicte aquest tribunal.

Com han informat des del gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el calendari del judici, la Secció Primera de l’Audiència de València ha deixat sense efecte la sessió prevista per a demà, dimecres 21 de setembre, per al tràmit de qüestions prèvies, en haver finalitzat aquest en la sessió de hui.