La secció primera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha inadmés el recurs de cassació que l’Ajuntament d’Ontinyent havia presentat per tal d’evitar l’abonament del servei extra de recollida selectiva de fem a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Així ho ha anunciat el PSPV-PSOE en un comunicat. A més, el Tribunal Suprem també ha imposat al consistori ontinyentí al pagament de 1.000 euros pels costs processals, a més dels impagaments a la Mancomunitat i els interessos corresponents per la demora.
Segons expliquen els socialistes, d’aquesta forma ha quedat refermada la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana del 25 d’octubre de 2022 i en la qual ja es condemnava a l’Ajuntament a sufragar altres 1.200 euros pel procés.
Per al PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, “la insolidaritat de l’equip de Rodríguez amb la resta de la comarca li eixirà car al veïnat d’Ontinyent amb el pagament del servei sumat als interessos de demora i els costs processals”. Així mateix, els socialistes refermen la seua “vocació comarcalista. Una etiqueta que s’atorgava anteriorment Ens Uneix, però que no han exercit en cap moment i han abandonat definitivament després de la seua aproximació al PP”.
Així mateix, la formació socialista ha aprofitat per a donar suport “amb orgull” a la presidència de Vicent Gomar, que va estar “dedicada a treballar intensament per a tots i cadascun dels habitants de la Vall d’Albaida sense cap distinció, com corroboren les interlocutòries judicials”.
RESPOSTA DEL GOVERN
Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, la regidora, Sayo Gandia, ha lamentat que “els socialistes de la Vall d’Albaida s’alegren que Ontinyent haja de pagar per la mala gestió i falta de paraula del seu exregidor socialista Jaime Peris, vicepresident de la mancomunitat en el moment que va sorgir aquesta problemàtica i que a més és ara el secretari comarcal dels socialistes”.
Així, explica que “que Ontinyent no es va negar en cap moment a pagar un servei de recollida de residus que prestava la Mancomunitat, sinó que demanàvem que al cost del servei se li restara els diners que la Mancomunitat ingressava d’Ecoemebes gràcies a l’esforç en reciclatge dels veïns i veïnes d’Ontinyent” i afegeix que “els serveis jurídics municipals indiquen que la sentència entra en la forma però no en el fons, ja que no han tingut en compte aquesta petició”.
Gandia continua admetent que “és cert que aquesta decisió del tribunal no ens ha estat favorable, però, en canvi, la nostra decisió paral·lela a aquesta reclamació, que va ser que la Mancomunitat deixara de rebre els ingressos d’Ecoembes, i que aquests anaren directament a l’Ajuntament d’Ontinyent sense intermediaris, ha quedat demostrat que va estar encertada, ja que hem passat de rebre una mitjana de 160.000 euros per ingressos Ecoembes a 200.000 euros de mitjana anual”. La regidora de Sostenibilitat defén que “a més, la qualitat dels serveis ha millorat gràcies precisament a eixos ingressos”.