El veïnat del carrer Major denúncia “abandonament i brutícia”

El Carrer Major és com un malalt en l’UCI: necessita vigilància intensiva i medicines, que li faça eixir de la crisi en la qual es troba immers i comence a agafar oxigen. Les persones que principalment pateixen aquesta situació són les que integren el veïnat dels carrers Gomis i Maians i ja estan començant a moure fitxa. Recolliran signatures de residents per a sol·licitar una reunió amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a traslladar-li la situació real que es viu diàriament, així com les seues peticions.

Principalment, hi ha tres punts que afecten el veïnat. En primer lloc, la circulació dels vehicles. “No estem d’acord amb els bolardos que tenen dia i nit el carrer tancat. Els cotxes són vida i aquest carrer està mort, a més de totalment aïllada. Tenim molts problemes per a accedir a les nostres cotxeres i els bolardos estan solts i s’estan baixant contínuament, caldria suprimir-los”, expliquen.

El segon punt és la brutícia. “Aquest carrer s’ha convertit en un pipí-can i la neteja és escassa. A això se suma la brutícia de les plantes baixes tancades, en la seua majoria totalment insalubres”. La tercera reivindicació és la fibra òptica. “No és just que algun servei públic o edificació concreta tinga ja aquest servei al nostre carrer i nosaltres no. Som ciutadans de segona?”.

“Si no hi ha fibra per estètica, hi ha altaveus dels 80”

Els arguments que se’ls ha anat donant als veïns quan s’ha tractat el carrer, es troba que no s’instal·la fibra “per un motiu estètic i jo dic, estètic? Si al carrer tenim altaveus dels anys 80!”, declaren. El veïnat també adverteix que en reunions prèvies amb el consistori “la qüestió de la circulació se’ns ha contestat amb “no és no” i pensem que aquesta circumstància ens està perjudicant a tots i ens agradaria que se’ns escoltara, com s’ha fet en altres barris de la ciutat”, afigen.