La llum dels col·legis es dispara als 8.000 euros anuals

En els últims mesos hem assistit a un encariment de la vida. Els elevats costos de llum i del gas han anat fent mossa en els diferents estrats de la societat. També en els centres educatius que han vist com ha crescut de manera “exponencial” el rebut de la llum. Davant uns preus disparats, que han anat acumulant xifres de rècord, l’arribada de l’hivern genera una certa incertesa entorn de com es farà front a aquestes pujades. “En termes generals, la pujada de la tarifa de llum dels col·legis i instituts d’Ontinyent ha pujat entre un 20-30%. Si en el curs 2021 es van arribar a pagar 5.000 euros de llum a l’any, en el 2022 aquesta xifra ha ascendit fins als 7.000 i 8.000 euros”, expliquen a aquest periòdic des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Sense mesures, de moment

Des del mateix departament indiquen que “fins al moment” no s’ha posat a disposició cap circular sobre mesures d’estalvi energètic que puguen ser aplicades als centres. Tampoc tenen constància que alguns dels diferents instituts de la ciutat haja demanat “alguna partida extraordinària” a Conselleria per a fer front a les despeses. Si bé encara és prompte per a vaticinar com afectaria l’arribada de l’hivern als romanents dels diferents centres —amb les temperatures d’octubre, els sistemes de calefacció encara no s’encenen—, des de l’ajuntament, que és responsable de la factura dels col·legis, assenyalen que “a Ontinyent es fa un consum bastant responsable i mai hi ha hagut que prendre mesures especials”, compten les mateixes fonts.

El Campus duplica la factura de la llum

En els últims mesos, el campus d’Ontinyent també ha notat l’increment del preu de l’energia. Segons han explicat a aquest periòdic fonts internes de la universitat pública, la factura de la llum “s’ha duplicat en els últims mesos”. Fins al moment la institució no ha pres cap mesura extraordinària, més enllà de les mesures de prevenció que fa temps que porten aplicant per a fer front a l’augment de costos, com “la il·luminació automatitzada de l’aulari”, conten. No obstant això, de cara a l’hivern són “consents” que els costos “augmentaran considerablement”, per la qual cosa ja han avisat al rectorat de la situació i estan a l’espera de rebre instruccions.