ELECCIONS ONTINYENT’23: Ací ja no es vota i atents al QR de la porta

La jornada electoral de hui diumenge, a Ontinyent, ve molt marcada per les oscil·lacions de l’oratge. Això ha fet que les cues hagen sigut un denominador comú, sobretot, entre les 12 i les 14 hores del migdia.

Però les Eleccions Municipals estan deparant algunes sorpreses per als votants que, simplement, segueixen el ritual d’altres convocatòries. N’hi ha canvis. Per exemple, el que afecta al col·legi electoral que s’ubicava a les instal·lacions de la Milagrosa. El canvi i reajustament del cens electoral ha traslladat tots els votants cap a la Universitat, al barri del Llombo. Un fet que ha sorprés a més d’un quan ha arribat al barri de la Vila tal i com tenia acostumat.

També han tingut de variar d’ubicació els votants del col·legi Martínez Valls que encara continua tancat i d’obres. Les taules han estat traslladades als barracons on ara mateix s’imparteixen les classes del centre escolar. Una novetat en l’escenari de votacions, els barracons provisionals.

Altra incidència que estan fent notar els votants és l’absència de llistats a les portes amb els noms i els DNI. La llei de protecció de dades obliga a modificar aquest aspecte així que molta gent tracta d’ubicar la seua taula exacta. La targeta censal que s’envia prèviament o un cod QR a les portes dels col·legis són l’ajuda per saber on s’han de dipositar les paperetes.