ONTINYENT: La pluja espanta a primera hora; allau de votants cap al migdia

Primer registre oficial d’una jornada electoral marcada per la meteorologia. A les 14 hores, segons s’informa des de la web del Ministerio del Interior el nivell de participació és del 46,43%. Això és sensiblement superior al 44,38% de fa quatre anys, sempre segons les fonts del govern central. Per tant sembla que està votant més gent (2 punts per damunt de 2019).

La primera hora del dia ha estat marcat per la descàrrega de pluja sobre la ciutat, un factor que, possiblement, ha desanimat a la gent perquè acudira a votar. Però la millora de l’oratge ha marcat un allau de votants a partir de les 11:30 del matí i durant, pràcticament, les hores següents del migdia.

Absència d’incidents destacables i normalitat en tots els col·legis electorals han marcat el matí del diumenge electoral a Ontinyent. Estan funcionant tots els serveis d’ajuda i assistència (en la imatge un voluntari de Creu Roja acompanya una dona major en cadira de rodes). En alguns casos sí que s’han detectat confussions en quant al col·legi que pertocava a alguns dels censats. Les cues han estat molt visibles sobretot a partir de les 12 del migdia quan més gent ha coincidit per a exercir el seu dret.