La Universitat de València implantarà “La Nau Gran” a Ontinyent per a consolidar la formació per a persones majors

La Universitat de València ampliarà i consolidarà la formació de les persones majors d’Ontinyent i la comarca amb la implantació del programa “La Nau Gran” en el curs 2023/2024, amb el suport de la Fundació Campus Ontinyent (formada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent, patronal, sindicats i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida).

Entre els principals avantatges de “La Nau Gran” es troba l’ampliació de les activitats no reglades com són cursos i activitats culturals que inclouran exposicions, visites o concerts. Una proposta amb la qual es potencia la formació en les persones de més edat, seguint el plantejament del programa “Unisocietat”, i que no sols beneficiarà a l’alumnat matriculat sinó també a la ciutadania d’Ontinyent i de la comarca atés que la programació serà oberta al públic.

El president de la Fundació Campus Ontinyent i alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava l’aposta de la Universitat de València per Ontinyent que “queda demostrada no sols amb els graus o el nou màster sinó també amb aquest programa que dona l’oportunitat de formació a generacions que no van poder estudiar en el seu moment alhora que fomentar la translació de coneixement a la ciutat”.

Des de la UV, Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat, manifestava que “La Nau Gran forma part de l’essència de la Universitat complint amb el que és la seua tercera missió: l’extensió universitària, acostar la cultura a la societat més enllà de la docència i la investigació”. Igualment, des del Campus d’Ontinyent es mostrava la satisfacció perquè “La Nau Gran” arribe a la ciutat, ja que “és un programa sol present a València, Gandia i a partir de setembre a Ontinyent el que mostra l’arrelament de la universitat en la nostra població”, destacaven.

El període d’inscripcions per a aquest programa començarà el mes de juny per a l’alumnat del primer curs. En els pròxims dies, des del Campus d’Ontinyent s’explicarà el procediment per a inscriure’s en aquest programa.

Ajudes als Treballs de Fi de Grau

D’altra banda, amb la finalitat d’impulsar l’activitat docent i investigadora sobre temes relacionats amb la comarca de la Vall d’Albaida, la Fundació Universitària Campus d’Ontinyent ha convocat la 4a edició d’ajudes per a la realització dels Treballs de Fi de Grau (TFG) per a l’estudiantat del Campus. En concret, s’ofereixen un total de 12 ajudes per als graus presents al campus. Les sol·licituds s’hauran d’entregar presencialment en la Secretaria del Campus o per correu electrònic a ontinyent@uv.es abans del 30 de juny. Per part seua, el termini per a la presentació d’instàncies per al Premi Balarma s’ha ampliat fins al 29 de setembre.

Universitat d’Estiu

Igualment, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Campus d’Ontinyent en col·laboració amb el vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València organitzaran del 18 al 28 de juliol la seua primera universitat d’estiu al Campus d’Ontinyent. Entre la formació que s’impartirà s’inclou el curs “Economia digital feminista. Emprendre per a transformar” que comptarà amb 20 hores lectives.