Elisabet Roig, guanyadora del 27 premi de Literatura Eròtica per ‘Tancament perimetral’

Elisabet Roig, escriptora i editora de llibre de text i de literatura infantil i juvenil, s’ha proclamat guanyadora en l’acte de lliurament del 27 premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida amb l’obra ‘Tancament perimetral’. L’esdeveniment, organitzat pel departament de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bocairent, va tindre lloc a la plaça de bous de Bocairent.

L’acte va començar a les 20:00 hores amb les rutes eròtiques ornamentant els carrers de Bocairent. Després del sopar temàtic, va començar la gala, a la qual van acudir diferents personalitats del món de la política i de la cultura per a trobar-se amb la literatura eròtica en valencià. La cita es conforma com l’únic certamen d’aquest gènere en valencià organitzat per una entitat pública.

L’espectacle, a càrrec d’Ad Libitum, va representar el drama de trobar parella en pandèmia i com d’enrevessades poden ser les situacions derivades de les aplicacions de cites. Aquestes escenes humorístiques van comptar com a banda sonora amb la música d’artistes com Pau Alabajos o Andreu Valor, els quals van interpretar en directe versions de cançons sensuals, íntimes i atrevides.

Més tard, Elisabet Roig va recollir el guardó i va desvelar alguns detalls del seu relat, un retrat íntim d’una dona que pateix un tancament, en el qual descobreix altres indrets ocults de la seua vida. I de la seua sexualitat. Al llibre, l’autora parla de les sensacions i emocions d’una protagonista que es deixa portar pels seus desitjos.

L’escriptora ha publicat prèviament novel·les infantils i juvenils i ha guanyat premis com el de Narrativa Enric Lluch. A més, aquest any ha rebut una menció d’honor en un premi de novel·la romàntica en castellà. No obstant això, ‘Tancament perimetral’ és el trampolí que li ha permès fer el salt a la literatura per a adults. Roig ha provat altres gèneres, el que li ha permès aportar una mirada distinta al gènere eròtic. No obstant això, l’escriptora assegura que ja té en ment, i entre mans, projectes nous.

Els altres tres finalistes d’aquest premi han estat Rafael Renier, Lourdes Toledo i Víctor Garné. Un guardó que permet que les rutes eròtiques continuen recorrent la Vall d’Albaida durant juliol i agost per mantenir encesa la flama d’aquest certamen de referència al territori.