Els 25 anys de la Universitat de València a Ontinyent protagonitzen la Setmana de la Ciutat Educadora  

Els 25 anys de la presència de la Universitat de València a Ontinyent protagonitzen els principals actes de la ‘Setmana de la Ciutat Educadora’ d’Ontinyent, que tindrà lloc del 21 al 30 de novembre. Enguany inclourà 30 activitats, impulsades per la regidoria d’Educació i coordinades amb el Consell Educatiu de la ciutat.

L’alcalde Jorge Rodríguez destacava “la implicació de més de 20 entitats per impulsar amb l’Ajuntament un conjunt d’activitats que reflecteixen tot allò que som com a ciutat educadora: un lloc on tots els agents s’impliquen en l’educació formal i no formal; on sumem sinergies per oferir el millor de cadascú i que hi haja aprenentatge en totes les etapes de la vida; i on la riquesa de la formació ix de les aules per arribar a tot el món”.

El regidor d’Educació, Ferran Gandia, donava detalls d’una programació “extensa i molt variada” que inclourà 7 concerts, 3 representacions teatrals, 2 presentacions de llibres, activitats sobre ecologia, foment de la igualtat, contes o dansa, entre d’altres, i que es pot consultar a la pàgina web http://ciutateducadora.ajuntament-ontinyent.es. El regidor també posava en relleu la varietat d’escenaris on tindran lloc les activitats, com ara el Teatre Echegaray, la Sala Gomis, el Campus de la Universitat de València, la UNED o l’Escola Oficial d’Idiomes.

A les activitats centrals se sumen altres complementàries com les incloses en la XIII Mostra de Cinema d’Ontinyent, l’Exposició Itinerants ‘Escriptors valencians de l’exili’ al MAOVA, l’activitat ‘Amb la salut mental es juga?’ d’ADIEM, i la XII edició de la Universitat de Tardor del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, de la que donava detalls el coordinador del Campus, José Cantó.

Cantó detallava la programació de la Universitat de Tardor, que començarà amb un acte inaugural dilluns 21, a les 18:00 hores, en l’aula magna amb una taula rodona al voltant dels 25 anys de presència de la Universitat de València a Ontinyent. Aquest acte estarà obert al públic en general, com també altra taula redona dimecres 22, a la mateixa hora, sobre el paper de la Fundació Universitària en la creació del Campus; i l’actuació dijous 23 a les 19:00 hores a la Sala Gomis del trio de vent ‘Turab ensemble’.

Al llarg d’aquesta setmana a més a més s’inauguraran plaques commemoratives en record dels 25 anys del Campus, i per donar nom a diverses sales i espais en homenatge a la Fundació Universitària, a Empar Granell i Tormos i a Francisco Sanchis Penadés. Per altra banda, hi haurà diversos seminaris per a l’estudiantat dels graus del Campus, sobre estratègies empresarials i directives, “storytelling”, sobre primers auxilis en l’àmbit específic de l’educació infantil o sobre natura i esport.

La programació vinculada a l’àmbit universitari conclourà amb una de les activitats més destacades del conjunt de la programació de la ‘Setmana de la ciutat educadora’: l’acte d’inauguració del curs universitari que tindrà lloc dilluns 27 de novembre, a les 11.00  hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb les intervencions de la rectora Mavi Mestre i de l’esportista Ruth Beitia, especialista en salt d’alçada que va participar en quatre jocs olímpics representant a Espanya, on va guanyar dues medalles (or en Río 2016 i bronze a Londres 2012). Beitia, qui també compta amb la medalla d’or al mèrit esportiu que atorga el Govern d’Espanya, impartirà una conferència titulada ‘El papel de la mujer en el olimpismo, una experiencia personal’.