Una cita solidària amb la infància, en la Bandereta de Creu Roja

Aquest diumenge, 19 de novembre, la solidaritat té una cita en el calendari de la Fira. Es tracta del Dia de la bandereta que Creu Roja celebra a Ontinyent amb la col·laboració de les xiquetes i dels xiquets de la FEBO.

La campanya, en aquestes mateixes dates, muntarà un total de 104 taules de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana. Sota el lema ‘La felicitat també pot créixer’ animarà a reforçar els projectes que es desenvolupen a favor de la infància en cada localitat.

Només en els primers deu mesos de l’any i a través de Creu Roja Joventut, mitjançant el seu programa d’Intervenció i Inclusió Social, s’ha donat resposta a les necessitats bàsiques de més de 300 xiquetes i xiquets a Ontinyent, a través de projectes com són ‘Promoció de l’Èxit Escolar’ per a donar-los suport en els seus estudis i s’han dut a terme 225 activitats. Tots els dimarts es realitza un acompanyament educatiu a les xiquetes i als xiquets per a fer els seus deures, se’ls ofereix un berenar saludable i se’ls convida a participar en jocs educatius.

Amb el projecte ‘Joguina Educativa’, l’organització proporciona una joguina nova a famílies en dificultat perquè siguen elles mateixes els qui li ho lliuren en dates assenyalades, i s’intentarà que cap xiqueta o xiquet es quede sense la joguina educativa que desitja.

També es duu a terme el projecte d’intervenció familiar amb infància en risc, a través de les donacions de material escolar. Referent a això, Marina Belda, la directora tècnica de Creu Roja a Ontinyent, avança que “un dels reptes és formar Creu Roja Joventut, l’associació juvenil que desenvolupa el seu compromís social a través d’una acció orientada cap a la transformació, implantant projectes per a potenciar una infància i joventut més forta i empoderada”.

Aquests són dos exemples, però hi ha més projectes en els quals algunes de les 179 persones voluntàries d’Ontinyent, que actualment participen en Creu Roja, estan desenvolupant a favor de la infància.