Els ballarins de Masters pel món coincidirán en una gala

‘Masters pel món’ és la iniciativa que presenta Masters Ballet per a portar a Ontinyent a les i els ballarins de l’escola que, hui dia, viuen i treballen en la dansa en diferents parts del món. Amb el doble propòsit de visibilitzar l’esforç que requereix el món de la dansa i de reconéixer el treball dels artistes, ‘Masters pel Món’ celebra la seua primera gala el diumenge 16 de juliol, en el Teatre Echegaray d’Ontinyent.

Una de les directores de l’acadèmia i impulsora d’aquest projecte, Mª Carmen Mompó, destaca la necessitat d’una gala així perquè “les xiquetes i els xiquets que vulguen ballar han de saber que poden fer-ho i viure d’això si s’esforcen”. A més, Mompó remarca la manca de referents en el món de l’art i reivindica la dedicació dels i les ballarines locals que actuen en la gala, ja que “són exemples a seguir, d’una manera o d’una altra, tota la societat es pot veure reflectit en ells. No sols són referents per a aquells que vulguen dedicar-se a la dansa, són referents de dedicació, passió i determinació per a complir els somnis”, afirma Mari Carmen Mompó.

Per la seua part, l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha destacat el gran talent que hi ha a Ontinyent, ja que “aquests ballarins són talent que exportem i és un orgull que porten el nom de la ciutat a tot arreu”. A més, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell ha incidit en la referència que són aquests ballarins a la ciutat i “l’espill on mirar-se per a tots els ballarins i ballarines més joves de la nostra ciutat”.

En aquest sentit, els i les protagonistes de la gala són Julia Cambra, Cristina Maestre, Blanca Tolsá, Jana Isabel, Javier de la Asunción, Victoria Iborra, Marta Llopis, Vicent Muñoz, Emma Bas, Marc Perigüell, Lucía Terol i Andrés Casanova. Tots ells amb les arrels en Masters Ballet d’Ontinyent i amb les ales en diferents llocs del món i en diferents companyies nacionals i internacionals des de Suïssa, passant per Alemanya i acabant a Espanya. De fet, la ballarina Julia Cambra, posa en valor tornar a Ontinyent amb un projecte com aquest perquè “tornar a Ontinyent és ballar a casa, és el públic més exigent i, al mateix temps, és el més emocionant. Poder ballar per a la nostra ciutat, per les nostres famílies és un privilegi del qual no gaudim cada dia, nosaltres que treballem fora”, comentava Cambra.

A més, s’ha confirmat la participació del coreògraf ontinyentí i referent de la dansa en l’àmbit internacional, Marcos Morau. Vinculat a l’Escola Masters Ballet des de sempre, Morau rebrà durant la gala el premi ‘Masters Pel Món d’Honor’ per la seua reputada trajectòria i el seu indiscutible compromís amb la ciutat i la dansa a Ontinyent.

Les entrades per a la gala del diumenge dia 16 de juliol en el Teatre Echegaray es poden adquirir en C/Pius XII, 32 de 9.30 hores a 13.00 hores. A causa del gran acolliment de la gala, hi haurà dues sessions; una a les 17:30 h i una altra a les 19:00 h. Cal destacar que, a banda de la gala, Masters Pel Món ha preparat, el dimecres 12 de juliol a les 19.00 hores, un col·loqui obert al públic fins a completar aforament en el Centre Cultural Caixa Ontinyent en la qual els ballarins donaran detalls sobre la gala, explicaran les seues experiències i respondran al públic.