Els barracons escolars estaran a Ontinyent fins a 2026

Els centres educatius de la ciutat estan entrant en la fase decisiva de les seues reformes i ampliacions dins del ‘Pla Edificant’, finançat per la Generalitat Valenciana i gestionat per l’Ajuntament d’Ontinyent.

Per a escometre els treballs que són incompatibles amb la presència de l’alumnat, s’ha traçat una planificació que permeta el seu desallotjament provisional, perquè quan tornen a les seues aules, disposen de centres adaptats al segle XXI. Com afirma el regidor d’Educació, Óscar Borrell, “les aules prefabricades que s’estan instal·lant al costat del CEIP Martínez Valls, les utilitzaran aquest col·legi i el CEIP Vicent Gironés. Ara s’estan instal·lant, amb la dificultat que presenta un terreny en el qual existeix un pendent significatiu, però s’estan fent rampes perquè siga una zona accessible”.

La previsió és que s’aprofitarà l’aturada de les vacances de Pasqua, segons l’edil, per a traslladar el mobiliari del col·legi a aquestes aules prefabricades “que tenen calefacció i aire condicionat, són grans i són molt distintes dels barracons de temps enrere”. Quant als terminis, es preveu que aquestes aules estiguen usant-se des d’abril de 2022, fins a abril de 2024.

D’altra banda, Óscar Borrell detalla que l’IES l’Estació albergarà una nova zona de barracons, on els alumnes estaran mentre duren les obres del nou institut i, quan aquestes acaben “les utilitzaran el Conservatori, així com part de les noves instal·lacions de l’institut ja renovat, com per exemple, la sala d’actes”.

Aules prefabricades IES l’Estació

Quant als terminis, el mes de juny començaran a adequar-se els terrenys per a instal·lar les aules prefabricades en l’IES l’Estació i des de la regidoria d’Educació calculen que al desembre-gener ja passaria l’alumnat als barracons, per a donar inici a les obres i romandrien fent ús de 2023 a 2026: any i mig per a l’IES l’Estació i l’altre any i mig per al Conservatori.

Aquesta planificació es va fer tenint en compte que l’empresa que instal·la les aules prefabricades “posa com a condició que s’han d’instal·lar almenys per a l’ús de dos centres educatius”.

A més, cal tenir en compte que hi ha molta demanda d’aquesta mena d’aules, ja que s’estan necessitant en moltes ciutats pel desenvolupament del ‘Pla Edificant’. Una planificació intensa, que destina tècnics municipals a aquest efecte, que ara queda al dictat dels terminis reals d’execució.