Els Berberiscos seran imatge de la Loteria

El centenari de la Comparsa de Moros Berberiscos serà imatge del sorteig de la Loteria Nacional del pròxim 22 de febrer, coincidint amb la celebració del Mig Any Fester. “És un assoliment molt important, no només per a la comparsa, sinó també per a la festa dels Moros i Cristians i per a Ontinyent en general” expliquen des de la comparsa.

I és que aconseguir que el logo del centenari dels Moros Berberiscos siga la imatge de més de 10 milions de décims, no ha sigut gens fàcil. El procés per aquest començava fa més de dos anys, quan, assessorats per l’administració de loteria núm.2 d’Ontinyent, es van dirigir a Loterías y Apuestas del Estado.

Com expliquen des de la comparsa mora, “qualsevol no pot posar la seua imatge a un dècim, per a aconseguir-ho hem hagut de remetre un dossier com a garantia, per demostrar la importància de les festes de Moros i Cristians”. Dins d’aquest recull, a més de tota la informació referent a la festivitat, també s’ha inclòs anècdotes com el viatge que va realitzar una delegació, en 1970, a la Casa Real en la qual van obsequiar al llavors príncep Felipe amb un vestit dels Moros Berberiscos.

A més, les gestions realitzades per la comparsa, han aconseguit que el logo del centenari no estiga present en qualsevol sorteig, sinó que ho farà en el corresponent al dissabte que se celebra a la ciutat el Mig Any Fester. Cal destacar, que Loterías y Apuestas del Estado i la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre, on s’imprimeixen els dècims, treballen amb 8 mesos d’antelació.

Junt amb la imatge de la comparsa Moros Berberiscos també apareixerà en els bitllets de loteria el logo de la Societat de Festers, “perquè això representa a tot el món fester d’Ontinyent” incidien. Encara que els dècims ja estan a la venda, aquesta vesprada, 7 de febrer, el saló d’actes de la Societat de Fester acollirà, a les 20.00 hores, l’acte oficial on es presentarà a totes les persones assistents la imatge del sorteig de la Loteria Nacional per al dia 22.