Els canvis en la Llei de Contractació aparquen la reforma dels Jutjats

La reforma integral anunciada per la Conselleria de Justícia per al Palau de Justícia d’Ontinyent “no es durà a terme a causa d’un canvi en la Llei de Contractació”, segons ha explicat l’ens autonòmic a aquest mitjà.
Actualment, la Conselleria de Justícia es troba “adequant els plecs del projecte a la nova llei” i, de moment, el Palau de Justícia de la capital de la Vall d’Albaida no serà sotmès a la reforma integral que tant necessita.

ALGUNS INDICIS

En el mes de novembre del passat any, la façana de l’edifici que alberga el Jutjat núm. 1 d’Ontinyent va ser coberta amb una tela “per a evitar despreniments”. Tot indicava que l’inici de les obres podria estar a prop però ara, després de més de 5 mesos amb la tela cobrint el Palau, una nova garrotada administrativa paralitza la reforma d’aquest espai jurídic.
Cal assenyalar que en la visita que va realitzar la Consellera de Justícia a Ontinyent, Gabriela Bravo, a l’abril de 2016, va fixar com a “objectiu prioritari” de la present legislatura “el Palau de Justícia d’Ontinyent”. Primer es va parlar d’un nou complex de Jutjats en una altra zona, però després, es va plantejar una reforma integral dels edificis actuals.
Aquest nou contratemps administratiu, que ha explicat la Conselleria de Justícia, ajorna els anhels del sector judicial i ciutadà d’Ontinyent de disposar d’unes dependències adequades als nous temps.