Desarticulada una banda per atracar 60 bars a la Vall i l’Alt Vinalopó

La Guàrdia Civil de Xàtiva ha desarticulat a “un grup criminal organitzat que assaltava locals d’hostaleria a la zona de la Vall d’Albaida i l’Alt Vinalopó (Alacant)”, informen des de la Benemèrita.

Sota el nom de ‘TRAPAVALL‘, components de l’Equip de Policia Judicial de Xàtiva, així com, membres de la mateixa companyia i de la d’Ibi, hi han detingut “a quatre integrants d’aquest grup criminal, tots ells homes, que operaven en zones hostaleres de municipis de l’interior del nord d’Alacant i el sud de València. En total hi han assaltat 60 locals”.

El ‘modus operandi’ d’aquesta banda era molt semblant en tots els colps que presumptament se’ls imputa. Segons detallen des de la Guàrdia Civil, “sostreien diners en metàl·lic procedents de la recaptació de les màquines de joc, les expenedores de productes i tabac, així com, de les caixes registradores”.

El grup organitzat es trobava assentat entre les localitats de Gandia i Gaianes, motiu pel qual “s’han realitzat registres en dos domicilis d’ambos municipis i s’ha aconseguit la confiscació de diversos objectes que procedien de robatoris realitzats per ells mateixos, així com, diverses evidències com ara roba, telèfons mòbils i, per tant, que els vinculen amb els presumptes delictes”.

L’operació, afirmen des de la GC, “continua oberta i no es descarten noves detencions en els pròxims dies, al mateix temps que s’està analitzant tot el material confiscat per a veure si correspon a altres assalts ocorreguts en la zona”.