Els germans ontinyentins Zerokoma preparen un 2019 de concerts i gravacions

Jaime, Carlos i José són els noms dels tres germans ontinyentins que conformen el grup musical Zerokoma. Segons explica José Revert, el menut dels tres germans i bateria del grup, únicament Jaime, el major dels tres, ha optat per la formació musical professional, tot i que els tres van optar des de menuts per les classes particulars. Actualment, la formació compta amb la producció de dos discs i una maqueta dels quals afirmen “ens sentim molt orgullosos”.

Pel que fa a les trajectòries musicals individuals de cadascun dels membres del grup, Jaime Revert, guitarra de Zerokoma, conta que va començar “versionant cançons amb els amics” i, seguidament, formant part de l’última etapa de la banda ontinyentina Mal Abuso. Per la seua part, Carlos Revert, baix i veu principal del grup, es va iniciar al món dels concerts “de la mà d’alguns amics amb un grup que s’anomenava La Pua Rock”, expliquen. Per últim, José Revert ha format part des d’un primer moment de Zerkoma, encarregant-se de la percussió del grup des dels deu anys.

Quant a la consolidació del grup Zerokoma, “Jaime i Carlos ja tenien la idea de formar un grup quan jo començava a tocar la bateria, però decidim tirar el projecte avant quan jo tinc els dots suficients per a poder donar la talla”, explica José. A més, “al començar amb menys de setze anys, vam patir la llei que impedia els menors de setze anys tocar en sales, el que va limitar el nombre de concerts”. Tot i que en València s’ha reformat aquesta llei, continuen havent províncies on molts grups joves encara es troben amb dificultats a l’hora d’actuar.

Tot i que el seu públic més nombrós és l’ontinyentí, la quantitat de concerts oferits en províncies com Madrid i Barcelona els ha donat a conéixer entre gent de tot el país, amb qui afirmen mantenir, igual que amb aquells que coneixen personalment, una relació molt propera: “si anem a tocar a alguna ciutat aprofitem per a ajuntar-se i fer un dinar. No som un grup que es tanque amb els seguidors, podríem fer-se una cervesa amb qualsevol”.

Tancant l’any amb un gran nombre de concerts en ciutats com Barcelona, Madrid, Salou o Pamplona, entre altres, els tres germans pensen ja en el que serà el 2019: “ja tenim per a presentar un nou single, amb el que arrancarem una sèrie de concerts que es desenvoluparan de febrer a abril. Després ens centrarem en la composició per poder entrar a l’estudi de gravació a finals d’estiu”.