Els instituts d’Ontinyent activen 14 casos el protocol de conductes suïcides

La salut mental és una problema que preocupa i sobre el qual està posat el focus, sobretot, entre els menors d’edat. Almenys en 14 ocasions els instituts de la ciutat han activat el protocol d’autolesions i conductes suïcides en l’últim curs. Això comporta un reforçament del seguiment que es fa de l’alumnat que travessa per aquesta situació. Els casos de salut mental en l’adolescència han encés les alarmes i sorgeix una conclusió: són necessaris més recursos.

L’acosament escolar, la pressió a través de les xarxes socials, la marginació per part dels companys… tots aquests són els factors que estan darrere dels casos que s’han registrat.

El protocol d’autolesions i conductes suïcides és una ferramenta que proporciona la Generalitat als centres educactius quan es detecta aquesta problemàtica. Però des dels centres d’Ontinyent es coincideix en què els mitjans són insuficients, tant pel que respecta a psicòlegs com orientadors. Fins i tot s’apunta que caldria reforçar alguns casos de malaltia mental amb recursos de la Conselleria de Sanitat.