Els intents de suïcidi es disparen a Ontinyent: 46 en 2021

L’evolució d’intents de suïcidi i casos consumats, segons dades de la Policia Local.

Els especialistes ja estaven advertint que la pandèmia està tenint una gran incidència sobre la salut mental. Les xifres conegudes aquesta setmana sobre els intents de suïcidi i els casos consumats a Ontinyent corroboren aquesta afirmació. En 2021 es van donar, segons els registres de la Policia Local, un total de 46 intents de suïcidi i 4 casos consumats. Mentre que sense que encara s’haja tancat el primer trimestre de 2022, ja són 20 intents i 1 suïcidi consumat.

Tan sols cal comprar amb 2020, quan aquestes xifres van ser de 26 intents i dos suïcidis. Davant aquesta realitat, la Mesa de Coordinació per a la Prevenció del Suïcidi d’Ontinyent ha acordat l’impuls aquest mateix any de noves accions psicoeducatives per a actuar contra les conductes suïcides.

En concret, expliquen des del consistori, es posarà en marxa una sèrie de tallers per a diversos col·lectius i entitats ciutadanes, així com un grup d’autoajuda dirigit a familiars de persones que hagen expressat o consumat conductes suïcides, a més d’una campanya de sensibilització sobre aquesta problemàtica.

Augmenta la proporció de població jove

Un dels indicadors que desperta preocupació, és l’augment de la proporció de població jove i menor d’edat que en l’últim any han intentat suïcidar-se. Les xifres així ho demostren: de 41 intents en l’últim exercici on es coneixia l’edat, 12 eren persones entre 11 i 30 anys. Aquest fet es tindrà en compte a l’hora de dur a terme les mesures preventives impulsades pel consistori ontinyentí.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez destacava que “són iniciatives amb les quals volem continuar fent front, amb accions concretes, a un problema que massa vegades no s’afronta adequadament per estar estigmatitzat i que s’ha vist agreujat en l’àmbit global amb la pandèmia i els seus efectes”.