L’Orquestra Filharmònica de la UV, a Ontinyent

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, inicia una nova gira de primavera per tres localitats valencianes “amb la finalitat de reconnectar amb el territori després de la pandèmia i revitalitzar la passió per la música entre els pobles“.

En el cas d’Ontinyent, l’actuació tindrà lloc el 19 de maig, en el Teatre Echegaray, a les 19 hores. Les entrades poden adquirir-se en el web entradasparaeventos.es. Baix l’experta direcció de la valenciana Beatriz Fernández Aucejo, recentment guardonada en el concurs internacional de directores ‘La Maestra‘ de París, les i els joves músics de l’Orquestra de la UV abordaran un repertori exigent amb gran qualitat musical i interpretativa amb l’objectiu de difondre el patrimoni musical europeu a través d’autors com ara Weber, Borodin i Smetana.

D’una forma més detallada, el programa de la gira es presenta en dues parts de poc més de 20 minuts de duració cadascuna d’elles. La primera arrancarà amb ‘Oberon’, ‘Obertura’ de Carl Maria von Weber (1786-1826), i li seguirà ‘El Moldava’ de Bedrich Smetana (1824-1884), que donarà pas a la segona part, dedicada exclusivament a la ‘Simfonia núm. 2 en si menor’ d’Alexander Borodin (1833- 1887).

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va ser creada l’any 1995. Té una plantilla de 80 joves músics, en la seua majoria universitaris, i la seua edat mitjana és vint anys.