Els Juniors de Sant Carles ompliran el carrer Major de música i bon ambient aquest cap de setmana

Amb l’arribada del primer cap de setmana de novembre arriben també els dies grans de les festes dels Juniors de Sant Carles, les quals es sumen a les diferents activitats pensades per a aquests dies a Ontinyent. D’entre la programació cultural i d’oci per al cap de setmana, s’ofereixen possibilitats com la visita a les hortes ontinyentines, la celebració de la primera jornada de la Lliga de Clubs de Judo o una gran quantitat d’activitats referents a les festes de Sant Carles.

El dissabte comença per als Juniors Sant Carles MD a les 11.00 hores, amb la realització d’una matinal infantil i juvenil al carrer major a càrrec dels juniors de la parròquia. A les 13.00 hores, en finalitzar la matinal, una tractorada partirà des del mateix carrer Gomis en direcció a la plaça de l’Ajuntament. Ja de vesprada, després del dinar al pati de La Niñez, la música i el ball ompliran el carrer major amb la dansà popular, que anirà des de la Parròquia de Sant Carles fins a novament el pati de La Niñez, per concloure la jornada amb l’actuació del ‘Grupo Ñ’, a partir de les 23.00 hores, i una discomòbil oberta al públic.

Diumenge, a les 07.00 hores, tindrà lloc la despertà i el volteig de campanes amb que s’anunciarà l’inici del dia. Més endavant, a les 13.15 hores, després de la solemne missa, una mascletà des del pàrquing del carrer major farà vibrar de nou el barri. Finalment, seguint al dinar de germanor en la Societat de Festers, a les 18.00 hores, es traurà en processo la imatge de Sant Carles, passant pels carrers Maians i Gomis fins a arribar a la plaça de la Concepció per tornar, també pel carrer Major, fins a l’església.

A banda de la programació festiva dels juniors de la panyoleta roja i negra, Ontinyent acollirà distints esdeveniments aquest cap de setmana, com és el cas de la primera jornada corresponent a la Lliga de Clubs de Judo. La competició abraçarà tot el dia de hui, fins a les 19.00 hores, al Poliesportiu Municipal d’Ontinyent.

Finalitzant el cap de setmana, aquest diumenge torna a haver mercat a Ontinyent, com ja ve sent habitual cada primer diumenge de mes. A més, també el diumenge dia 4, a les 10.00 hores, el col·lectiu ‘Ontinyent en Bici’ ha organitzat una eixida per tal de conéixer les hortes ontinyentines. L’eixida tindrà lloc des de la rotonda del camí del Llombo, junt als contenidors, i podrà realitzar-se tant en bicicleta com a peu.

Passant les fronteres d’Ontinyent, des de dijous fins diumenge, se celebra la tradicional Fira de Tots Sants de Cocentaina. Aquesta fira, considerada la més important i amb més història de tota la Comunitat Valenciana, compta amb 672 anys d’antiguitat, el que sumat a la gran oferta comercial, d’oci i gastronòmica fan de Cocentaina l’espai de trobada de més de 500.000 visitants.